Ελλάδα

Επαρκές το κέντρο φιλοξενίας στο Βοτανικό για τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Σήμερα φιλοξενούνται 216 άνθρωποι από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στο Βοτανικό, του οποίου η χωρητικότητα μπορεί να υποστηρίξει 600 με 700 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, οι υφιστάμενες δομές στην Αθήνα επαρκούν, καθότι η κινητικότητα των προσφύγων είναι συνεχής. ‘Ανθρωποι φεύγουν και έρχονται κάθε μέρα, οπότε αφενός ο αριθμός δεν είναι ποτέ σταθερός, αφετέρου παραμένει μικρός.

Ενενήντα οικίσκοι που χωρούν ως οχτώ κρεβάτια και δύο μεγάλες σκηνές υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας, του οποίου φορέας διαχείρισης είναι η υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Η σίτιση γίνεται τρεις φορές τη μέρα, τον καθαρισμό έχει αναλάβει ο δήμος Αθηναίων, ενώ λειτουργεί και παιδότοπος.

Το δικαίωμα παραμονής στο κέντρο ισχύει μέχρι να λήξει η προθεσμία του υπηρεσιακού σημειώματος που έχουν πάρει οι άνθρωποι από την αστυνομία, δηλαδή από την ταυτοποίηση που έχει προηγηθεί στον τόπο άφιξης.

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει στα νησιά, όπου καταφθάνουν συνεχώς άνθρωποι και οι διαδικασίες για τα έγγραφά τους διαρκούν συχνά αρκετές ημέρες. Οι ίδιες πηγές του υπουργείου, αναφέρουν πως μόλις γίνει η εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θα μπει σε εφαρμογή το ήδη καταρτισμένο σχέδιο εκ μέρους του υπουργείου και θα ενισχυθούν τα κέντρα υποδοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είχε σχέσεις και ήθελα από παλιά να τη σκοτώσω» - Πριν τέσσερις ημέρες είχε επιστρέψει στο σπίτι του στα Τρίκαλα ο 18χρονος
Ο μητροκτόνος αφού πήγε στο μπάνιο, πήρε μια πετσέτα και την πέρασε στο λαιμό της μητέρας του ενώ εκείνη έβλεπε τηλεόραση - μετά το έγκλημα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του
Τρίκαλα
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
17
Καρυστιανού για Άγνωστο Στρατιώτη: Tο μνημείο παραδίδεται στα περιστέρια – Θα γράψουμε τα ονόματα των παιδιών μας με το αίμα μας
«Η κυβέρνηση ψηφίζει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από Μνημείο Μνήμης να μετατραπεί σε Μνημείο Λήθης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της
Μαρία Καρυστιανού 36