Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρά τη βροχή, έγινε το πρωί της Τρίτης (12.10.2021) η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη. Σήμερα συμπληρώνονται 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί.

Αμαλίες και Εύζωνες, αλλά και αρκετός κόσμος με τις ομπρέλες στα χέρια, βρέθηκε στην Ακρόπολη για να είναι παρών στην έπαρση της σημαίας της Απελευθέρωσης. Δεν θα μπορούσε να λείπει η πρώτη πολίτης της χώρας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση

 

Μετά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σε δήλωσή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, μια λαμπρή και χαρμόσυνη ημέρα για το λαό μας. Η 12η Οκτωβρίου του 1944 υπήρξε ορόσημο ελπίδας και ανάτασης, σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μια ημέρα τιμής και μνήμης όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά και απερίφραστης καταδίκης για τους υποστηρικτές και τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού».

Ήταν ημέρα Πέμπτη η 12η Οκτωβρίου 1944, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Ως τις 3 Νοεμβρίου ο τελευταίος Γερμανός (και Βούλγαρος) στρατιώτης είχε αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις