Ελλάδα

Επεισόδια στην Αθήνα με αντιεξουσιαστές και αντιεμβολιαστές – Οι προσαγωγές και οι εικόνες έντασης

Σε οκτώ προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 21.07.2021, σε… διπλό ταμπλό στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια με πρωταγωνιστές  αντιεμβολιαστές και αντιεξουσιαστές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «στις 17:30, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “κοινωνική αντεπίθεση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 100 ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, μέρος των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις πολίτες, διερχόμενους εκείνη τη στιγμή, από την οδό Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση των ανωτέρω πολιτών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και διαλύθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία.

Στο συμβάν πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Της προανάκρισης επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα με τους αντιεμβολιαστές

Όσον αφορά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η ΓΑΔΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Στις 18:00, μετά από κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “όλοι στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια- όχι στα δικτατορικά μέτρα της κυβέρνησης-ενάντια στο διαχωρισμό των πολιτών”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 3.500 ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Οι συγκεντρωμένοι αγνόησαν τις εκκλήσεις – προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας που είχαν καταλάβει, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη αντικειμένων (πετρών-μπουκαλιών) κατά των αστυνομικών δυνάμεων, έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Click4more: Από την Κρήτη ως την Κοζάνη – Συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

epeisodia syntagma in epeisodia syntagma in αντιεμβολιαστές αντιεμβολιαστές αντιεμβολιαστές αντιεμβολιαστές αντιεμβολιαστές Σύνταγμα

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων και στην οδό Μητροπόλεως ομάδα ατόμων από τους ανωτέρω αποχωρούντες επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα.

Μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, βάζοντας φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και προβαίνοντας σε ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν επίσης.

Πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

Της προανάκρισης επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών».

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τα όσα έγιναν στις δύο συγκεντρώσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες στο Ζεφύρι - Έπιασαν στα πράσα 6 άτομα στο «τηλεφωνικό κέντρο»
Στελέχη της αστυνομίας έκαναν έφοδο σε τρία σπίτια της περιοχής και σε ένα από αυτά εντόπισαν το τηλεφωνικό κέντρο, όπου βρέθηκαν έξι άτομα την ώρα που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές απάτες
Όσα βρήκε η αστυνομία στο παράνομο τηλεφωνικό κέντρο
ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στα πλοία για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στη Μέση Ανατολή
Η ΠΝΟ χαρακτηρίζει «ιδιαιτέρως σοβαρή και επικίνδυνη» την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες Έλληνες και αλλοδαποί ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή
Πλοίο δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά