Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε ο 18χρονος

Επεισόδια στου Ρέντη: Να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε ο 18χρονος

Να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε διότι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε αυτό το δικονομικό στάδιο. 

Σημειώνεται πως ο 18χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά την Πέμπτη (14.12.23) για τη δολοφονική επίθεση με τη φωτοβολίδα στου Ρέντη.

«Ένα άτομο που φορούσε κουκούλα φουλ φέις με μακριά γένια μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα. Όταν την άνοιξα, όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Έκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα, και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μια να κατευθύνεται προς το μέρος του» φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ο νεαρός κατηγορούμενος στην απολογία του.

Πάντως, ο 18χρονος φέρεται να δήλωσε συντετριμμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. «Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι οργανωμένος αλλά απλός φίλαθλος που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν και δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις