Ελλάδα

Επεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας από κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στα νησιά της Αττικής

Μελέτες και έργα για την αποκατάσταση και πρόληψη προβλημάτων διάβρωσης του εδάφους σε περιοχές νησιών της Αττικής, με δύσκολο ανάγλυφο και ακτογραμμές, ενέκρινε το Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Πρόκειται για τη μελέτη αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ύδρα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, και το συμπληρωματικό έργο με κατασκευές ανάπλασης, επίσης, στο οδικό δίκτυο του νομού Κυθήρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Ειδικά για την Ύδρα, σκοπός της μελέτης είναι να αποτιμηθεί η γεωλογική επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Ύδρας και η αντιμετώπιση του κατολισθητικού κινδύνου στις περιοχές «Καλά πηγάδια» και «Λαγουδέρα», όπου έχουν εκδηλωθεί φαινόμενα κατάπτωσης βράχων.

Στα Κύθηρα, στόχος είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας -από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στο νησί- με ανάπλαση επί της παραλιακής οδού στο κέντρο του οικισμού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε άλλο επικίνδυνο σημείο της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας κατήγγειλε αστυνομικούς για ξυλοδαρμό στη Μύκονο: Τον πέρασαν για τοξικομανή – «Μου χτύπησαν το κεφάλι πάνω στην πόρτα»
«Ο ένας με τραβούσε, μου είχε πιάσει το πόδι κάτω από το κάθισμα, και με τραβούσε με βία και με χτύπαγε από εδώ και από εκεί» λέει το 45χρονο θύμα
Μελανιές στο σώμα του 45χρονου επιχειρηματία 2
Συνελήφθη 55χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έκρυψε 2,8 κιλά κοκαΐνης σε σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες
Ο 55χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή κοκαΐνης και ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια
Συνελήφθη 55χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έκρυψε 2,8 κιλά κοκαΐνης σε σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες