Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επετειακό αφιέρωμα για το 1821 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Επετειακό αφιέρωμα για το 1821 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Από τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Συμμετέχοντας στον πάνδημο εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλίες με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των επιπέδων για τα σημαντικά εκείνα γεγονότα που οδήγησαν στη γέννηση του ελληνικού κράτους.

Στο site των Εκπαιδευτηρίων έχει δημιουργηθεί ειδική ενότητα για την Ελληνική Επανάσταση, η οποία συγκεντρώνει όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου που σχετίζονται με την επέτειο, καθώς και ανάλογες εκδηλώσεις, αρθρογραφία κ.λπ. άλλων φορέων.

Στις ενότητες που έχουν σχεδιαστεί, μπορεί κανείς να βρει μια κατατοπιστική χρονογραμμή των βασικών γεγονότων στην Ελλάδα και διεθνώς, σημαντικές συνεντεύξεις προσωπικοτήτων που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Ο χρήστης θα βρεί επίσης πληροφορίες για τον ενδοσχολικό διαγωνισμό Ιστορίας που προκηρύσσουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, τα ιστορικά και φιλολογικά λευκώματα που είχαν επιμεληθεί εκπαιδευτικοί του σχολείου και είχαν εκδοθεί από την Εταιρεία Παιδείας και Πολιτισμού «Εντελέχεια», γενική βιβλιογραφία που μπορεί καθένας να βρει στη βιβλιοθήκη του σχολείου και ενδιαφέροντα άρθρα, βίντεο κ.λπ. που ενισχύουν την πληροφόρηση για το γεγονός.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, που ξεκίνησε από νωρίς με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας και κάθε ενδιαφερόμενο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις