Συμβαίνει τώρα:
Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από φωτιά σε τρόλεϊ
Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Φρούριο” η Αθήνα – 4.000 αστυνομικοί στον δρόμο

Μέτρα ανάλογα με αυτά κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει σχεδιάσει η Ελληνική Αστυνομία για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega o σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου, 50 περίπου άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του μετρό των Σεπολίων, όπου και διαλύθηκαν. Το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες σε διερχόμενο όχημα της Άμεσης Δράσης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, με βάση τις εντολές που έχει λάβει η αστυνομία, δε θα επιτραπεί η πρόσβαση και οι συγκεντρώσεις στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

Όλες οι ομάδες της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για να αποτρέψουν τα επεισόδια.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό . Από τους σταθμούς αυτούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
9
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho