Ελλάδα

Έπιασαν στη Νεα Υόρκη τον Έλληνα που έκλεψε έργο του Νταλί!

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν στη Νέα Υόρκη τον Ελληνα Φοίβο Ισταυρίογλου που κατηγορείται για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου, 29 ετών, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρομιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός.

Η μικρή ακουαρέλα “Cartel del Don Juan Tenorio” που δημιουργήθηκε το 1949 από τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί “Venus Over Manhattan” κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Απερ Ιστ Σάιντ.

Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη μέρα μεσημέρι και ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.

Εικόνες του υπόπτου ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν στο Ιντερνετ.

Εκτοτε, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές τις οποίες παρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.

“Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σάιρους Βανς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκλεψαν διαμάντια 50 εκατ. ευρώ από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών!

Ο μετεωρίτης και τα διαμάντια του – ΦΩΤΟ

Ανακάλυψη πλανήτη δύο φορές σαν τη Γη φτιαγμένος από διαμάντια

Κοίτασμα με αποθέματα βιομηχανικών διαμαντιών για 3.000 χρόνια!

Γνωστός σκηνοθέτης έγινε αδαμαντοπαραγωγός

Η ιστορία της βασίλισσας της Αγγλίας μέσα από τα πανάκριβα διαμάντια της!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αν ήξερα ότι κακοποιείται η κόρη μου, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα - Με σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος
«Δολοφόνε» είπε ο πατέρας της Κυριακής μόλις μπήκε ο κατηγορούμενος στη δικαστική αίθουσα, ενώ σε μια διακοπή της διαδικασίας του φώναξε «θυμάσαι ποιος είμαι εγώ;»
Η Κυριακή Γρίβα
Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας λόγω τροχαίου
Λόγω του τροχαίου, στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της οδού Νιόβης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά
Κίνηση
Νέα αναβολή στη δίκη του Ισπανού σαμουράι - «Δεν γνωρίζω αν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» λέει ο δικηγόρος του
«Γνωρίζω από τον ίδιο πως τα αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ήταν συλλεκτικού χαρακτήρα αντικείμενα και δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει κάποιον άνθρωπο»
Ο 64χρονος Ισπανός