Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με βροχές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιδίνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής σε όλη τη χώρα με αρκετές βροχές το Σαββατοκύριακο.

Αν σκοπεύεται να φύγετε εκτός πόλης το Σαββατοκύριακο καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλες και αδιάβροχα ενώ αλυσίδες ίσως χρειαστείτε τις πρωινές ώρες λόγω παγετού.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα:

 Μακεδονία, Θράκη: 
Αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη κεντρική Μακεδονία όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα βαθμιαία από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.  Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από μείον 04 έως 11 βαθμούς κελσιου. Παγετός τη νύχτα και το πρωί. 

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, Δυτική Στερεα, Δυτική Πελοπόννησος 
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς κελσιου. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τη ανατολική στέρεα.  Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς κελσιου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6. 
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς κελσιου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική 
Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.  Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς κελσιου. 

Θεσσαλονίκη 
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.  Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5. 
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς κελσιου. 

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή
 

Αρχικά στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, την Κυριακή από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Δευτέρα 

Βελτιωμένος στη δυτική και βόρεια χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.  Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία:σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε