Ελλάδα

Επίδομα κώφωσης 391 ευρώ σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Όλοι οι κωφοί πια θα λαμβάνουν το επίδομα τα 391 ευρώ ανεξαρτήτως της ηλικίας τους

«Βρισκόμαστε σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για δύο λόγους: ο πρώτος είναι για να συγχαρούμε τη διοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους για την πολύ σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται, ειδικά στα ζητήματα της έγκαιρης διάγνωσης και της έγκαιρης παρέμβασης παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα ακοής έτσι ώστε να καταστούν απολύτως λειτουργικά όταν θα φθάσουν στο σημείο να ενταχθούν στην εκπαίδευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Και προσέθεσε ότι «ο δεύτερος λόγος είναι για να ανακοινώσουμε ότι διορθώνουμε μία διαχρονική αδικία εις βάρος των κωφών συμπολιτών μας καθώς το επίδομα κώφωσης δινόταν στα παιδιά από 0-18 ετών και μετά ξαναδινόταν στους συνταξιούχους άνω των 65. Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ότι αυτή η αδικία ανήκει στο παρελθόν. Όλοι οι κωφοί πια θα λαμβάνουν το επίδομα τα 391 ευρώ ανεξαρτήτως της ηλικίας τους. Με αυτόν τον τρόπο αποσκοπούμε ώστε να υιοθετούμε πολιτικές οι οποίες να είναι πραγματικά δίκαιες, πλήρως συμπεριληπτικές και να αντιμετωπίζουμε κάθε μορφή αναπηρίας ξεχωριστά και διακριτά αναγνωρίζοντας τις δικές της ιδιαιτερότητες».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μετά το Πάσχα θα μπορέσουμε να κάνουμε και ορισμένες άλλες ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κωφοί συμπολίτες μας προσλαμβάνουν την πληροφορία μέσα από τη δημόσια τηλεόραση, με δράσεις υποτιτλισμού, έτσι «ώστε κάθε μέρα που περνά να κάνουμε ένα βήμα προς μία κοινωνία πιο δίκαιη, πιο συμπεριληπτική, η οποία θα σταματήσει να αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μας με αναπηρία ως συμπολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Είπε χαρακτηριστικά ότι «όλες αυτές οι παρεμβάσεις μπορούν να υλοποιηθούν ακριβώς επειδή η οικονομία μας και τα δημόσια οικονομικά πηγαίνουν καλύτερα κι έχουμε το δημοσιονομικό χώρο έτσι ώστε να μπορούμε να διορθώνουμε τέτοιες διαχρονικές αδικίες, όπως αυτή την οποία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
26
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση