Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επιμένει προκλητικά στο ίδιο αφήγημα η Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για 1123 «παραβιάσεις» και «παρενοχλήσεις»

Επιμένει προκλητικά στο ίδιο αφήγημα η Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για 1123 «παραβιάσεις» και «παρενοχλήσεις»

Εμμένει στην προκλητική ρητορική η Τουρκία, που για να στηρίξει το ανθελληνικό της παραλήρημα δεν διστάζει να «επιστρατεύσει» και fake news.

Επιχειρώντας να εμφανίσει το άσπρο – μαύρο, με δεδομένες τις αντιδράσεις ΕΕ, ΗΠΑ και συμμαχικών χωρών απέναντι στην διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας διαρρέει πως εκείνος που κάνει παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι η Ελλάδα!

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Yeni Safak – πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε σε έναν χρόνο συνολικά 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις κατά του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ενώ από την αρχή του έτους και στο οκτάμηνο μέχρι τον Αύγουστο ο αριθμός έφτασε τις 1.123.

Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναμασά τα περί ελληνικής παρενόχλησης του τουρκικού αεροπλάνου θαλάσσιας περιπολίας που εκτελούσε την αποστολή «NATO Sea Guard Operation» στα νότια της Ρόδου την 1η Σπετεμβρίου. 

Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται με την γνωστή «καραμέλα» ότι παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας για επίλυση των προβλημάτων στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί κλιμάκωση, επιθετικές ενέργειες και ρητορική και την παράνομη στάση της.

Η Ελλάδα, συνεχίζει η Yeni Safak επικαλούμενη τις πηγές της Άγκυρας, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς να λάβει υπόψη την περίοδο μορατόριουμ (15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου) και τις εθνικές και θρησκευτικές ημέρες που ορίζονται στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο κατανόησης της Αθήνας του 1988, συνεχίζοντας να αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο.

Ειδικά στο πλαίσιο των αυξανόμενων παραβιάσεων και παρενοχλήσεων τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα παρενόχλησε τα F-16 σε πτήσεις υπηρεσίας στα νότια της Ρόδου, δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου, «κλειδώνοντάς» τα για συνολικά 1330 δευτερόλεπτα.

Και αρχίζει η πιο πρόσφατη απαρίθμηση: Στις 18 Αυγούστου, πάντα κατά τις πηγές του Τουρκικού υπουργείο άμυνας, η Ελλάδα συνέχισε τις δραστηριότητές της σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και «λόκαρε» για 180 δευτερόλεπτα δύο αεροσκάφη F-16 στα νοτιοδυτικά της Χίου.

Ακόμη:

  • παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη στην πτήση αποστολής τους στις 23 Αυγούστου εφαρμόζοντας «λοκάρισμα» του ραντάρ για συνολικά 1020 δευτερόλεπτα σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά – «λοκάρισμα» το οποίο διέψευσε αρμοδίως το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σσ προφανώς σε αυτές τις «παρενοχλήσεις» η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και το δήθεν περιστατικό με τους S-300 στην Κρήτη).
  • παρενόχλησε αεροσκάφος F-16 που ανήκε στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για 303 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 24 Αυγούστου και
  • 350 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Gökçeada στις 29 Αυγούστου. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις