Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επίσκεψη Καρόλου στην Ελλάδα: Ήλιος, συγκίνηση, χιούμορ και… Γκουαρδιόλα!

Πρίγκιπας Κάρολος
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

– Όλα έτοιμα για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους
– Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ βρίσκονται από το μεσημέρι στην χώρα μας με ένα πρόγραμμα… ασφυκτικό!
– Η υποδοχή στο Ελευθέριος Βενιζέλος με “άρωμα” από την αιώνια κόντρα Μουρίνιο – Γκουαρδιόλα!
– Δώρα – έκπληξη επεφύλασσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Κάρολο, ο οποίος τόνιζε πως στο αίμα του κυλά “ελληνικό αίμα”!
– Η “ξεναγός” Μπέτυ Μπαζιάνα για την Δούκισα της Κορνουάλης και το… κενό 60 λεπτών στο πρόγραμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας!
– Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής την πρώτη μέρα της ιστορικής επίσκεψης

Οι σχέσεις του με την Ελλάδα είναι στενές. Αφενός υπάρχουν συγγενικοί δεσμοί, αφετέρου ο ίδιος τρέφει μεγάλο θαυμασμό για την χώρα μας. Ο Πρίγκιπας Κάρολος, περί ου ο λόγος, βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Και λέμε για πρώτη φορά σε επίσημη επίσκεψη, διότι από ιδιωτικές… έχει χάσει το μέτρημα! Επισήμως όμως ήρθε για πρώτη φορά. Και πολλοί ερμηνεύουν αυτήν την επίσκεψη ως μια απόπειρα να… γιατρευτούν πληγές. Πληγές βαθιές και χαμένες στα βάθη της ιστορίας.

Άφιξη στο αεροδρόμιο και ο πάγος… σπάει με ποδόσφαιρο!

Το αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:54 το μεσημέρι της Τετάρτης, 09.05.2018. Ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ξέρετε, εγώ είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ“, είπε ο Τέρενς Κουίκ, επιθυμώντας να χαλαρώσει το κλίμα, το οποίο ήταν ήδη πολύ “ζεστό”. Τόσο όσον αφορά στην εικόνα του πριγκιπικού ζεύγους, όσο και όσον αφορά στον ανοιξιάτικο καιρό της πρωτεύουσας.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε… αμιγώς ποδοσφαιρικά! Συγκεκριμένα είπε: “Ναι, αλλά το πρωτάθλημα φέτος το πήρε η Μάντσεστερ Σίτυ“!

Δείτε το βίντεο (σ.σ. ο επίμαχος διάλογος στο 00.58)

Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου και η Δούκισσα της Κορνουάλης επιβιβάστηκαν στην ασημί BMW που τους περίμενε στο αεροδρόμιο και μετέβησαν στο Σύνταγμα, όπου ο Κάρολος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δείτε την ζωντανή εικόνα που μετέδιδε το newsit.gr από το σημείο

Δείτε #live από το #newsit την άφιξη του Πρίγκηπα Καρόλου στην πλατεία Συντάγματος και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη #live #Facebook_live #newsit #Karolos #prigkipas_Karolos #athina

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 9. Mai 2018

Πρίγκιπας Κάρολος

Επόμενη στάση… Προεδρικό Μέγαρο!

Αφού Κάρολος και Καμίλα επιθεώρησαν τα αγήματα, επιβιβάστηκαν στην ασημί BMW για να πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, τους υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Καλωσήρθατε στην Ελλάδα” ήταν η πρώτη κουβέντα του Έλληνα προέδρου, ο οποίος είχε στο πλευρό του την σύζυγό του, Σίσσυ Παυλοπούλου.

“Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν πολύ σημαντικό κρίκο σε αυτή την αλυσίδα φιλίας”, τόνισε ακόμη ο ΠτΔ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι αυτό που μένει σε όλους τους Ελληνες είναι “οι κοινοί αγωνες που δώσαμε σε δυο παγκόσμιους πολέμους. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτούς τους αγώνες“.

“Ο καιρός στην Αθήνα δείχνει πως είστε πάντα ευπρόσδεκτός” σημείωσε και τόνισε “δεν ξεχνάμε τις ελληνικές σας ρίζες“.

“Κύριε Πρόεδρε είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την επίσκεψή μου και για την εξαιρετικά ευγενική χειρονομία και την υποδοχή σας εδώ. Έχω μόνο θερμά λόγια να πω για τις σχέσεις των δυο χωρών. Ήρθα πρόσφατα σε επαφή με πολλούς Έλληνες στην Αυστραλία και είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ιδιωτικά την Ελλάδα πολλές φορές. Θυμάμαι ότι συναντηθήκαμε πριν από πολλά χρόνια στην Ιερουσαλήμ”, είπε από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος στη σύντομη αντιφώνησή του.

Στην συνάντηση έγινε και η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου να “κλέβει” την παράσταση και να αφήνει άφωνο τον Πρίγκιπα της Ουαλίας!

Με τα… πόδια στο Μαξίμου ο Πρίγκιπας Κάρολος!

Αμέσως μετά και με τα πόδια από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου πήγε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Εκεί όπου όλα ήταν έτοιμα από νωρίς! Και φυσικά με κόκκινα χαλιά…

Πρίγκιπας Κάρολος

Πρίγκιπας Κάρολος

Ο διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας πήγε μόνος του στο Μαξίμου, αφού η σύζυγός του Καμίλα έφυγε για να συναντήσει την σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία την ξενάγησε στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου. Αποκάλυψε δε ότι αποδέχτηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε επίσης με το πόσο καλά μιλάει τα ελληνικά η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του δήλωσε ξανά ευγνώμων για την υποδοχή και τόνισε πως έχει… ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια!

Στον διάλογο, μάλιστα, υπήρξε κι ένα… αστείο από τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Δείτε το βίντεο με την συζήτηση των δύο ανδρών

 Μια ώρα… άφαντος ο Κάρολος και μυστήριο!

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ένα… πέπλο μυστηρίου απλώθηκε σχετικά με το πού πήγε ο Κάρολος αμέσως μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Click4more: Ο Πρίγκιπας ήρθε κι έβαλε… φωτιά στο ελληνικό Twitter!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv, ο Κάρολος επισκέφθηκε για περίπου μία ώρα έναν Έλληνα επιχειρηματία.

Ο Κάρολος πήγε στο σπίτι του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας να τον επισκέπτεται κάθε φορά που βρίσκεται στην χώρα μας.

Και τώρα… επίσημο δείπνο!

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος (20:30).

Εκεί όπου όλα είναι -επίσης- έτοιμα…

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις