Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πολύκροτη δίκη και η μάσκα «σύμβολο» δύναμης

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πολύκροτη δίκη και η μάσκα «σύμβολο» δύναμης

Το πρωί της Τετάρτης (15.09.2021) άρχισε η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε στις 20 Μαΐου 2021, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έκανε το πανελλήνιο να… υποκλιθεί στη γενναιότητα και την ψυχική δύναμη της

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τη θεραπευτική μάσκα, που εδώ και μήνες προστατεύει τα βαθιά τραύματα που προκλήθηκαν στο πρόσωπο της από το βιτριόλι. Με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας στα μάτια τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και της φώναζε «μπράβο», τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, μπήκε στη δικαστική αίθουσα, έτοιμη να ξαναζήσει τον «εφιάλτη» εκείνης της ημέρας.

Παρά τις συστάσεις των γιατρών και των συγγενών της να μην παραστεί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και αποφάσισε να τεθεί αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Άλλα, η 36χρονη Έφη δεν ήταν εκεί…

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε, βγαίνοντας από το δικαστήριο, μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η εξαίρεση των ενόρκων

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «TLive» στον ALPHA, για τους ενόρκους της δίκης και το γεγονός ότι είναι όλοι άνδρες. Όπως είπε, η διαδικασία γίνεται με κλήρωση, αλλά στη συνέχεια η υπεράσπιση επέλεξε να εξαιρέσει της διαδικασίας τις γυναίκες που κληρώθηκαν.

«Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν». Εκτιμάται, ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

«Μέσα» στη δικαστική αίθουσα

Στο πλευρό της 35χρονης, μέσα στη δικαστική αίθουσα, βρίσκονταν οι γονείς της και ο αδερφός της.

Click4more: Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ποινή της 36χρονης και πότε αναμένεται να αποφυλακιστεί

 

Η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» στο MEGA, τόνισε πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέλησε να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που κατέστρεψε τη ζωή της, σε μια διαδικασία που είναι ψυχοφθόρα. «Μία αίθουσα δικαστηρίου από μόνη της είναι πολύ φορτισμένη. Η διαδικασία της διαμόρφωσης των συναισθημάτων είναι μία δυναμική διαδικασία. Καλείται να θυμηθεί λεπτό λεπτό τι έζησε».

Η μάσκα «σύμβολο» και το… πισωγύρισμα στην υγεία της 

Η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τη μάσκα συγκίνησε το πανελλήνιο. Η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, η οποία ήταν παρών στο δικαστήριο, τόνισε στο «Live News» πως το στρες που είχε η 35χρονη για τη δίκη, είχε επιπτώσεις στην υγεία της, το σώμα της και το δέρμα της.  

Η κυρία Καλοφώνου εξήγησε πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου φορά τη μάσκα, όχι μόνο όταν βγαίνει έξω στο δρόμο, αλλά και για αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι της.

«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές».

«Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της», συμπλήρωσε.

Click4more: Επίθεση με βιτριόλι: Παρακολουθούσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου από το καλοκαίρι του 2019 – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Όπως είπε στη συνέχεια η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας είναι ανέπαφα από το βιτριόλι που δέχθηκε. «Έχει καεί πέρα από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια. Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω» πρόσθεσε.

Τέλος, η Μαρία Καλοφώνου αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με την Ιωάννα στο περιθώριο της σημερινής διαδικασίας. «Με ρώταγε λεπτομέρειες για την αγωγή της. Βάζει στόχους για να συνεχίσει τη ζωή της» κατέληξε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις