Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ με ρόπαλα με καρφιά και καδρόνια στο Πέραμα! – Εννέα τραυματίες

Με ράμματα κατέληξε και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά - ΦΩΤΟ NEWSIT
, Με ράμματα κατέληξε και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά - ΦΩΤΟ NEWSIT

– Η επίθεση έγινε 12.30 με 1.00 τα ξημερώματα στην λεωφόρο Δημοκρατίας
– Όπως καταγγέλουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν αφισοκόλληση όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 40 άτομα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής
– Μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο – Καταγγελίες από τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου για αδιαφορία της αστυνομίας
– Τι δήλωσε στο Νewsit αυτόπτης μάρτυρας – Περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση
– ΣΥΡΙΖΑ: Θρασύδειλη ναζιστική συμμορία – Αιχμές για την στάση της αστυνομίας αλλά και για πολιτική στήριξη εκ μέρους της ΝΔ
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Εκείνη την ώρα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν αφισοκόλληση για το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και όπως περιγράφει στο Νewsit ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης, τα 30 μέλη του ΚΚΕ είδαν να βγαίνουν από τα στενά περίπου 50 άτομα που κρατούσαν λοστούς  ρόπαλα με καρφιά και καδρόνια και επιτέθηκαν στους αφισοκολλητές.

Όπως είπε ο κ. Πουλικόγιαννης, προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση και αμέσως μετά οι άγνωστοι οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και καδρόνια, τους επιτέθηκαν. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και το αποτέλεσμα ήταν 9 τραυματίες.

Οι γείτονες κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία και όλοις οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο άλλοι με τραυματα στο κεφάλι και άλλοι στο σώμα.

O Σωτήρης Πουλικόγιαννης τραυματίστηκε στο κεφάλι και του έγιναν ράμματα - ΦΩΤΟ ΝEWSIT

Οπως καταγγέλουν τα μέλη του ΚΚΕ που δέχθηκαν την επίθεση οι Χρυσαυγίτες προκάλεσαν και μεγάλες φθορές στα αυτοκίνητα των αφισοκολλητών.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι όπως καταγγέλει ο κ. Πουλικόγιαννης, μόλις έφτασε η αστυνομία και ενώ κάποιοι από τους δράστες παρέμεναν στην περιοχή, δεν έγινε καμμία κίνηση για την σύλληψή τους παρά τις εκκλησεις και των περίοικων.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στην κάμερα του Newsit. Ο κάτοικος του Περάματος μας ζήτησε να καλύψουμε τα χαρακτηριστικά του προσωπου του καθώς οπως είπε φοβάται τα αντίποινα των Χρυσαυγιτών.

Το ΚΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχει ανήγγειλε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη δολοφονική επίθεση

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ “καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα.”

Κάνει λόγο για “θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς. Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε