Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εργοθεραπευτές ΕΣΥ για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: «Δικαίωση η ένταξή μας»

Εργοθεραπευτές ΕΣΥ για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: «Δικαίωση η ένταξή μας»

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι εργοθεραπευτές του δημοσίου συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Και αυτό, γιατί σύμφωνα μετά τις τελευταίες εξαγγελίες θα δικαιούνται και αυτοί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ), αισθάνεται δικαιωμένος, όπως αναφέρουν τα μέλη του, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ότι πλέον οι εργοθεραπευτές, που εργάζονται στο ΕΣΥ, θα λαμβάνουν 150 ευρώ, μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο ΠΣΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί, όπως αναφέρει, την καταβολή του επιδόματος και στους Εργοθεραπευτές που προσφέρουν ίδιο έργο κάτω από τις ίδιες συνθήκες εργασίας σε όλο το Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα.

«Χρειάστηκαν αγώνες ετών, με παρεμβάσεις σε όλα τα αρμόδια επίπεδα, προκειμένου να αρθεί η αδικία του αποκλεισμού των εργοθεραπευτών, από την ένταξη τους στο επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Αδικία που είχε διαπιστωθεί και σε επίπεδο δικαιοσύνης, καθώς μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις δικαίωναν τους εργοθεραπευτές στο συγκεκριμένο ζήτημα», σημειώνουν τα μέλη του ΠΣΕ.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή δεν κλείνει το ζήτημα, καθώς αποτελεί για μια ακόμη φορά «λύση ενός σοβαρού και υπαρκτού δομικού εργασιακού θέματος μέσω της πολιτικής των επιδομάτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται έως την τελική καθιέρωση ενός δίκαιου συστήματος αναγνώρισης της βαριάς και επικίνδυνης εργασίας ως απόλυτου μέσου αποζημίωσης των εργαζόμενων (ΒΑΕ, μισθολογική κατάταξη, συνταξιοδότηση, υγειονομική κάλυψη, εργατικά ατυχήματα κλπ)», τονίζουν οι εργοθεραπευτές.

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις