Ελλάδα

ΕΣΕΕ:όχι στα αιφνιδιαστικά μέτρα

Την έντονη ανησυχία της ως προς το...

περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της κρίσης εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολές της προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κρίση είναι η σοβαρότερη που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία από την εποχή της Μεταπολίτευσης και που η αντιμετώπισή της απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις και όχι αιφνιδιασμούς.

 

Αναλυτικότερα η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

“Ενώ αρχικά κληθήκαμε να συμβάλουμε με τις θέσεις μας σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε ενώπιον της εξαγγελίας μέτρων ενόσω ο Διάλογος ήταν σε εξέλιξη.

Ωστόσο, επειδή πιστεύουμε στον διαρκή, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ θα εξακολουθήσουν να παρίστανται στις διαβουλεύσεις όποτε μας ζητηθεί, αλλά όχι σε προσχηματικές διαδικασίες και να συνδράμουν με την ουσιαστική παρουσία τους στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων.

Αναφορικά με την ουσία και το περιεχόμενο των μέτρων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας θεωρεί ότι η στήριξη προς αυτά θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την ταυτόχρονη συγκρότηση ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου. Η αποκλειστική μέριμνα για την διευθέτηση του Δημοσίου Χρέους, χωρίς την ύπαρξη μίας αναπτυξιακής προοπτικής, σε μεγάλο βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων και κατ’ επέκταση σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης”.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το παιδί έχει σπασμένη λεκάνη και βλέπει εφιάλτες» λέει ο πατέρας του 7χρονου που χτύπησε το αυτοκίνητο που μπούκαρε στο σούπερ μάρκετ στη Νίκαια
«Μαζί με τη μητέρα του άλλου παιδιού χτυπάγαμε το παρμπριζ για να κάνει πίσω» λέει για το τροχαίο ατύχημα η μητέρα του τραυματισμένου παιδιού
Αυτοκίνητο έπεσε σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια