Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εστίαση: Άρχισαν τα όργανα – Αντιδράσεις για το άνοιγμα χωρίς μουσική – Τι λένε οι Djs

Εστίαση: Άρχισαν τα όργανα – Αντιδράσεις για το άνοιγμα χωρίς μουσική – Τι λένε οι Djs

Η εστίαση επιστρέφει! Στην τελική ευθεία η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης στις 3 Μαΐου, αλλά η απόφαση για τη μουσική προκαλεί διαφωνίες.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και Djs μιλούν στο GRTimes και χαρακτηρίζουν «εσφαλμένη» την απόφαση για απαγόρευση μουσικής.

«Ήταν μια απόφαση εντελώς εσφαλμένη χωρίς καν να συζητηθεί με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς» τόνισε χαρακτηριστικά, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Click4more: Lockdown: «Παράταση ζωής» στα SMS – Εστίαση με κωδικό 6 – Όλα τα μέτρα Χαρδαλιά

Και πρόσθεσε πως «μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Από τη στιγμή που η εστίαση άνοιξε για να σταματήσουν οι συνωστισμοί στα πάρκα και στις πλατείες, χωρίς μουσική στα καταστήματα, είναι δεδομένο πως κυρίως οι νέοι θα συνεχίσουν να μαζεύονται σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να διασκεδάσουν».

Εστίαση: «Δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού»

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μη δημοκρατική και δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Όποιος έχει κατέβει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει συνωστισμός έξω από συγκεκριμένα καταστήματα και σίγουρα δεν είναι η μουσική αυτή που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση» τονίζει στο GRTimes, η Dj σε δύο πολύ γνωστά μαγαζιά της πόλης, Μάνια Βασιλειάδου.

Click4more: Εστίαση: Τραπεζάκια έξω από τη Δευτέρα αλλά υπάρχουν αγκάθια και αρκετές ασάφειες

Εκφράζει δε την ελπίδα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακληθεί σύντομα. «Ελπίζω να γίνει άμεσα κατανοητό ότι δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το σταδιακό άνοιγμα των θεάτρων, των κινηματογράφων, των φεστιβάλ και των εκφάνσεων του πολιτισμού με ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αρχίζει και λειτουργεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα, σημαίνει επιστροφή στη ζωή. Εδώ όπως φαίνεται θα μας πάρει ακόμη χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στηρίχθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού, μέσω των σταγονιδίων που προκαλούνται από την ένταση της φωνής, όταν υπάρχει μουσική στο χώρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις