Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εστίαση: «Στο περίμενε» για το άνοιγμα της πλατφόρμας – Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Εστίαση: «Στο περίμενε» για το άνοιγμα της πλατφόρμας – Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ως «μάνα εξ ουρανού» ανέμεναν οι επαγγελματίες της εστίασης να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα, που θα προσέφερε ενισχύσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως είχε γίνει αρμοδίως γνωστό από σήμερα 10/5/2021 θα ξεκινούσε η υποβολή αιτήσεων για τις επιδοτήσεις, που θα ήταν άμεσα εξαρτημένες από τον τζίρο του 2019.

Όπως είχε γίνει γνωστό, το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη υπήρχε η εκτίμηση πως θα ενισχυθούν μια στις δυο (περίπου 34.000) επιχειρήσεις του κλάδου.

Ωστόσο φαίνεται πως θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση είναι έτοιμη και αναμένουμε για να την θέσουμε σε λειτουργία την τελική έγκριση από τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ. Αναμένεται τις επόμενες μέρες και ξεκινάμε αμέσως».

Υπενθυμίζεται πως όπως σας ενημέρωνε το πρωί το Newsit.gr, δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που:

  • παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
  • να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
  • για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
  • επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στη χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση. 
  • επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις