Ελλάδα

Εστίαση: Τα άτομα σε κάθε τραπέζι, οι αποστάσεις και το ωράριο λειτουργίας

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Αυτό θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020. Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Συνάντηση Γεωργιάδη με ΓΣΕΒΕΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Καββαθά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Κυβερνήσεως για το πώς θ’ ανοίξει η εστίαση από τις 3 Μαΐου. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς σημείωσε:

«Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό, Α. Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα, Π. Σταμπουλίδη με θέμα την επανεκκίνηση της εστίασης. Τα μέτρα όπως τα είδα, είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε. Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους. Και βέβαια πρέπει να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού όλων. Θα το πω για ακόμη μια φορά: έχω εμβολιαστεί με AstraZeneca».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη σε γυμνάσιο του Ηρακλείου: Μαθητές έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην αυλή του σχολείου τους
«Από τους αστυνομικούς μάθαμε ότι η κατασκευή ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχαν γκαζάκια, οινόπνευμα, φωτοβολίδα - Αν κάτι είχε πάει στραβά, θα είχαμε τραγωδία» ανέφερε εργαζόμενος του σχολείου
Προαύλιο σχολείου
Στη φυλακή ο 48χρονος Σουδανός που απειλούσε να ανατινάξει το κτίριο της ΓΑΔΑ με χειροβομβίδες
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό παρά μόνο να παραδώσει την εκρηκτική ύλη, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση
O 48χρονος Σουδανός
Ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και χτύπησε 8 σταθμευμένα οχήματα - Δύο ελαφρά τραυματίες
«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, τρέξαμε αμέσως και είδαμε τα αυτοκίνητα μας κατεστραμμένα - Χτύπησε και δύο πεζούς που ευτυχώς είναι καλά» λέει ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές από την καραμπόλα
Θέρμη
Πειραιάς: Τέσσερις ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο με λοστό – «Κρεμάστηκαν όλοι μαζί πάνω στην πόρτα και την τραβούσαν»
Τέσσερις ανήλικοι επιχείρησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας να ανοίξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Πειραιά χρησιμοποιώντας λοστό....
Η στιγμή που ο δράστης να παραβιάσει με αυτοκίνητο λοστό