Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτσι «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο μέσω ABC το άνοιγμα της Ακρόπολης (video)

Έτσι «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο μέσω ABC το άνοιγμα της Ακρόπολης (video)

Την καλύτερη διαφήμιση στην Ελλάδα έκανε ο απεσταλμένος του ABC από την Ακρόπολη. Στο ρεπορτάζ αποθεώνονται οι Έλληνες για την επιτυχία τους στην μάχη της πανδημίας και παρουσιάζει το εμβληματικό μνημείο σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Η Ακρόπολη και στο μεσημεριανό δελτίο της RAI.

Στην υποστολή της σημαίας στην Ακρόπολη όπως γίνεται κάθε βράδυ βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο ABC προκειμένου να ενημερώσει τους τηλεθεατές του για το σημερινό άνοιγμα όλων των αρχαιολογικών χώρων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Ο απεσταλμένος του ABC, Τζέιμς Λόνγκμαν, μιλά για την τιμή που έγινε στο δίκτυο να βρεθεί δίπλα στον Παρθενώνα και τα πλάνα είναι εντυπωσιακά. Λέει ακόμα ότι δεν βλέπει κανείς τον Παρθενώνα έτσι με τον χώρο άδειο από τουρίστες και δείχνει τα μέτρα που είχαν ληφθεί από χθες Κυριακή προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Click4More «Άνοιξε» την Ακρόπολη η Σακελλαροπούλου – «Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Σεφέρη»

Και αποθεώνει την επιτυχία των Ελλήνων που κατάφεραν όπως λέει να νικήσουν τον κορονοϊό και να βρεθούν στην κορυφή των χωρών που είχαν τις λιγότερες απώλειες από την πανδημία. Λέει ακόμα πόσο βασίζεται στον τουρισμό η ελληνική οικονομία και μάλιστα δείχνοντας τον Παρθενώνα αφιερωμένο στην Θεά Αθηνά, την θεά της σοφίας κάνει τον παραλληλισμό για το πόσο σοφά αντιμετώπισαν την πανδημία οι Έλληνες.

Δείτε το βίντεο

Και στην Rai το άνοιγμα της Ακρόπολης

Στο μεσημεριανό δελτίο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rai tre η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης εντάχθηκε στους τίτλους των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας. Όπως σημειώθηκε, «από σήμερα οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να ανηφορήσουν στην Ακρόπολη, οι πύλες της οποίας ξανανοίγουν μετά από δύο μήνες. Κάτι που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας».

«Από σήμερα οι πολίτες κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η χώρα, με λιγότερο από 3.000 κρούσματα κορονοϊού, θέλει να κάνει μία νέα δυναμική αρχή με τον τουρισμό της», τονίστηκε.

«Η Ελλάδα επέτρεψε ήδη την πρόσβαση στις παραλίες και από τις 25 Μαΐου θα ανοίξουν ξανά καφέ, μπαρ και εστιατόρια, αλλά πάντα με την υποχρέωση να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας και να γίνεται χρήση προστατευτικής μάσκας», επισημάνθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις