Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ευαγγελισμός: Ανακύκλωση για βραβείο το 2017!

Ευαγγελισμός: Ανακύκλωση για βραβείο το 2017!

Οι «νέες προοπτικές στη διαχείριση αστικών και υγειονομικών αποβλήτων», αναπτύχθηκαν στη διάρκεια ημερίδας που συνδιοργάνωσε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο συμμετέχει ικανοποιητικά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.

«Από τον Μάιο του 2017 που τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο οι πρώτοι κάδοι συλλογής χαρτιού, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, συγκεντρώθηκαν 16 τόνοι χαρτιού – ποσότητα που αντιστοιχεί σε 300 κορμούς δέντρων» επισήμανε η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου, η οποία συντόνισε την ημερίδα μαζί με τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού», Ελένη Κεϊμαλή.

Η ημερίδα διοργανώθηκε μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρου του συνδέσμου, Ρένας Δούρου προς το Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» για «ανάπτυξη συστήματος ξεχωριστής διαλογής και διαχείρισης των παραγόμενων βιοαποβλήτων εντός του νοσοκομείου», αναγνωρίζοντας τον θετικό ρόλο της διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου, στην ανάγκη εφαρμογής της νέας πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων – στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, των νοσοκομειακών αποβλήτων.

Στη διάρκεια των εργασιών αναπτύχτηκαν σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τη διαχείριση των αστικών, στερεών αποβλήτων. Ειδικότερα η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Βασιλική Καραούλη, μίλησε για την διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων και η χημικός από την Υγειονομική Διαχείριση Αποβλήτων Μονάδων Υγείας και Λοιπών Περιβαλλοντικών Κινδύνων του Υπουργείου Υγείας, Νίκη Παπανικολάου ανέπτυξε το νομοθετικό πλαίσιο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις