Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ευαγγελισμός: Στα μαχαίρια διοίκηση και εργαζόμενοι για τις μαγνητικές κάρτες εισόδου στο νοσοκομείο

Ευαγγελισμός
 

«Πόλεμος» διοίκησης – εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Αιτία, οι μαγνητικές κάρτες για την είσοδο του προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Προκλητική» από την πλευρά της διοίκησης χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου ωραρίου εργασίας με μαγνητικές κάρτες στις εισόδους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, προχώρησαν την Τρίτη, 1η Αυγούστου σε προειδοποιητική κινητοποίηση, καλύπτοντας τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη και «εν μία νυκτί», όπως αναφέρουν, ενέργεια της διοίκησης, να τοποθετήσει τα μηχανήματα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο της «επιχείρηση συκοφάντησης», καθώς, όπως λένε, ξαφνικά οι χθεσινοί «ήρωες υγειονομικοί» έγιναν ξαφνικά… «κοπανατζήδες».

Ευαγγελισμός: Κάλυψαν τα μηχανήματα με μαύρες σακούλες

Στη σημερινή (σ.σ. 01.08.2023) προειδοποιητική κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι κάλυψαν με πλαστικές μαύρες σακούλες τα μηχανήματα στα οποία οι εργαζόμενοι οφείλουν να «χτυπούν» την κάρτα τους, κάθε φορά που περνούν την πύλη του νοσοκομείου.

Από πάνω κόλλησαν χαρτιά με συνθήματα κατά του μέτρου και τόνισαν πως αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Στην κινητοποίηση, παρότι ήταν προειδοποιητική κι εν μέσω περιόδου αδειών όπου το νοσοκομείο δουλεύει στα όριά του με προσωπικό ασφαλείας ουσιαστικά και παρά τις προσπάθειες αποσιώπησης και εκφοβισμού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, γεγονός που καταδεικνύει την αγανάκτησή τους για τις ενέργειες της Διοίκησης», ανέφεραν στη συνέχεια με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του σωματείου.

Στη συγκέντρωση όλοι οι ομιλητές (Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου, Δήμητρα Σταματέλου Οργανωτική Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και Φώτης Τουλγαρίδης από την σωματειακή επιτροπής νέων γιατρών), τόνισαν ότι το μέτρο δεν αποσκοπεί παρά την κατατρομοκράτηση των εργαζόμενων, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, δεν επιτρέπουν εκ των πραγμάτων, να απουσιάζει κανείς αδικαιολόγητα χωρίς να γίνει απόλυτα αισθητή η απουσία του.

«Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα και οι χιλιάδες μέρες αδειών και ρεπό που χρωστούν στους εργαζόμενους οι Διοικούντες, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων να υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα υπερκόπωσης και άλλων ασθενειών λόγω της υπερεντατικοποίησης», τόνισαν.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση, όπως λένε, εντείνει την απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου ενώ απώτερος στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η υλοποίηση του αντιδραστικού «νόμου Χατζηδάκη», όπου πλέον ο εργοδότης «θα κόβει και θα ράβει» το ωράριο κατά το δοκούν με βάση την αρχή της «ευελιξίας προσέλευσης», «νομιμοποιώντας πλήρως την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες εφημερίες, εξαιρέσιμα (νύχτες – αργίες) και ρεπό, τη διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό – απλήρωτο».

Εάν τα μηχανήματα δεν αποσυρθούν οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν, λένε οι εργαζόμενοι.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις