Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευθύμης Λέκκας για φωτιά στην Πεντέλη: «Είμαστε σε σκέψεις για το πώς άρχισε»

Ευθύμης Λέκκας για φωτιά στην Πεντέλη: «Είμαστε σε σκέψεις για το πώς άρχισε»
Φωτογραφία Reuters

«Η φωτιά άρχισε σε ευαίσθητο σημείο της Πεντέλης. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς άρχισε, είμαστε σε σκέψεις», τόνισε ο καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Ευθύμης Λέκκας, εξήγησε για τη φωτιά στην Πεντέλη ότι «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, όλες οι καύτρες που αναδύονται μπορούν να μεταφερθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση».

Ο Ευθύμης Λέκκας πρόσθεσε, ακόμα, ότι «υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων» και ότι στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα δύσκολο μικροκλίμα, που «ευνοεί τη φωτιά» ενώ παράλληλα η περιοχή έχει δύσκολο ανάγλυφο.

Υπενθυμίζεται ότι στη φωτιά στην Πεντέλη επιχειρούν 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανόμενων των Ρουμάνων πυροσβεστών, και 85 οχήματα. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις εδώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις που επιχειρούν, από εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, ενάντια στην πυρκαγιά συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις, όπου σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει την ειδική ομάδα «Δευκαλίων» με 22 στελέχη, ενώ η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις