Ελλάδα

Φιέστα της Χρυσής Αυγής στον Σφακιανάκη: «Είστε αντιστασιακοί, ο Σολωμού θα ήταν μαζί σας» [vid]

Ο Νότης Σφακιανάκης αγαπάει (και ξεπλένει) τη Χρυσή Αυγή και οι Χρυσαυγίτες του το ανταποδίδουν όπως μπορούν. Είτε αγοράζοντας τους δίσκους του είτε διοργανώνοντας τις χοροεσπερίδες τους στους χώρους που τον φιλοξενούν.

Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε εκδήλωση στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης. Εκεί βρέθηκαν περίπου 400 οπαδοί της οργάνωσης.

Προκλητικός ο Σφακιανάκης: «Ο Σολωμού θα ήταν Χρυσαυγίτης»

Στο videowall πίσω από τον Νότη Σφακιανάκη υπήρχε μια τεράστια ελληνική σημαία που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στα πλάνα από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού. Ο τραγουδιστής μάλιστα έραινε με γαρύφαλα τη γιγαντοοθόνη.

Όσο ο Σφακιανάκης τραγουδούσε, οι Χρυσαυγίτες παραληρούσαν, ωστόσο μετά το τραγούδι ακολούθησε λογύδριο.

Ο Νότης Σφακιανάκης δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ακόμα και τη μνήμη του δολοφονημένου Σολωμού, ισχυριζόμενος ότι αν ζούσε θα ήταν χρυσαυγίτης.

«Αν ζούσε στις μέρες μας, σίγουρα θα ήταν μαζί σας. Κάνετε αντίσταση. Κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς του σήμερα». Οι Χρυσαυγίτες που φώναζαν από κάτω ρυθμικά «Αίμα-Τιμή – Χρυσή Αυγή». Κάποιος μάλιστα από τους θαμώνες – και ενδεχομένως όχι μόνο ένας – χαιρετούσε ναζιστικά.

xrysaygites

«Ωραία τα συνθήματα, εγώ δεν συμμετέχω γιατί το έχω μέσα μου, δεν χρειάζεται να το φωνάζω» είπε ο Νότης Σφακιανάκης.

Ύμνος στον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή

Στη συνέχεια διηγήθηκε ένα περιστατικό από τηλεοπτική εκπομπή με πρωταγωνιστή τον Μιχαλολιάκο, τον οποίο και αποκαλούσε «Νίκο».

Όπως είπε ο Σφακιανάκης ο «Νίκος» αφού… «προειδοποίησε» δύο φορές τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο στη συνέχεια του πέταξε μια καρύδα. Αυτό για τον Νότη Σφακιανάκη ήταν περίπου ένας ύμνος στον… αυθορμητισμό. «Ο αυθορμητισμός είναι καλό πράγμα. Εκεί είδα συνέχεια και συνέπεια γι’ αυτό και η υποστήριξη» είπε ο Νότης Σφακιανάκης εξηγώντας την αδυναμία του στον Μιχαλολιάκο και τους Χρυσαυγίτες.

Στη συνέχεια ευχήθηκε στους οπαδούς της οργάνωσης: «Κουράγιο, αλλά χωρίς ακραία πράγματα, αφού είναι στημένο το κόλπο μην τους κάνετε και τη χάρη! Γλυκά».

Μια γυναίκα τότε από το κοινό φώναξε τότε «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι…» παραπέμποντας ξεκάθαρα στη δολοφονία Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Δείτε το βίντεο με το γκροτέσκο  απόσπασμα:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Ειρήνης Μουρτζούκου το 2023 όταν «αναζητούσε απαντήσεις» για το θάνατο των μωρών της
Δύο χρόνια πριν συλληφθεί για το «θρίλερ» της Αμαλιάδας, η Ειρήνη Μουρτζούκου είχε «συστηθεί» στο τηλεοπτικό κοινό ως η μητέρα που έχασε δύο μωρά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο
Ειρήνη Μουρτζούκου: Τι έλεγε στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της το 2023