Ελλάδα

Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου

Αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη ήρθαν τουλάχιστον 14 συμπολίτες μας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Κυριακής (27.10.2024) με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα καινούριο ξενοδοχείο της Φλώρινας.

Όλα έγιναν περίπου στις 2 τα ξημερώματα όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία με συμπτώματα, όπως ναυτία, ζάλη και εμετούς. Γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ύστερα από βλάβη στην κεντρική θέρμανση του ξενοδοχείου της Φλώρινας.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανέφερε πως την ώρα της διαρροής οι πελάτες βρίσκονταν στα δωμάτιά τους. Μόλις άνοιξαν την θέρμανση (η θερμοκρασία στη Φλώρινα έχει πέσει στους 3 βαθμούς Κελσίου) άρχισαν να μην αισθάνονται καλά, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποια τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, ανοίγοντας τα παράθυρα αισθάνθηκαν καλύτερα και τότε σήμανε γενικός συναγερμός.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και άρχισαν να εκκενώνουν το ξενοδοχείο.

Ωστόσο, ένας 48χρονος με τη σύζυγό του δεν ανταποκρίνονταν στις φωνές αστυνομικών και πυροσβεστών, με αποτέλεσμα – όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ – οι άνδρες να σπάσουν την πόρτα του δωματίου τους.

Εκεί βρήκαν λιπόθυμους τον 48χρονο με τη σύζυγό και του μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Η κατάσταση του άνδρα κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Άμεσα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Ο 48χρονος, που βρισκόταν για το τριήμερο στη Φλώρινα, έχει υποστεί βλάβες στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες.

Σε καλύτερη, αν και σοβαρή, κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδα η σύζυγός του. 

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους και άλλοι 12 πελάτες του ξενοδοχείου, όλοι πάνω από 25 ετών. Ήδη 9 από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο. 

Το νεόκτιστο ξενοδοχείο

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της δηλητηρίασης. Όλα δείχνουν διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα ύστερα από βλάβη στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου. Σημειώνεται πως πρόκειται για μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας, η οποία εγκαινιάστηκε μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το ξενοδοχείο έχει πλέον σφραγιστεί, ενώ συνελήφθη για την υπόθεση ο ιδιοκτήτης. 

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ. Αμυνταίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ
Ανανεώθηκε πριν 54 λεπτά
66
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη