Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φολέγανδρος: Το νησί με την πανέμορφη Χώρα και τις μοναδικές παραλίες

Φολέγανδρος: Το νησί με την πανέμορφη Χώρα και τις μοναδικές παραλίες

Η Φολέγανδρος, ένα απ´ τα στολίδια των Κυκλάδων, σε καλεί να την ανακαλύψεις πεζοπορώντας, αφού το αυτοκίνητο σου είναι περιττό για να εξερευνήσεις το νησί.

Υπέροχες παραλίες που θα προσεγγίσεις με τα πόδια ή με το καραβάκι, άκρως παραδοσιακοί οικισμοί με μονοπάτια που αξίζει να διασχίσεις, εναλλάσσονται με σκιερές πλατείες δίνοντας την απαραίτητη ανάσα δροσιάς για να συνεχίσεις την περιπέτεια του ταξιδιού.

Σε ποια μέρη όμως πρέπει σίγουρα να κοντοσταθείς όσο είσαι στην Φολέγανδρο;

Η χώρα, είναι το μέρος του νησιού που μόλις το αντικρίσεις θα καταλάβεις γιατί η Φολέγανδρος πρεσβεύει την εναλλακτική φύση των Κυκλάδων. Η γραφικότητα με την οποία είναι φτιαγμένη, θα κάνει τις βόλτες σου στα ήρεμα πέτρινα σοκάκια της να μοιάζουν κομμάτι ενός ζωγραφικού πίνακα.

Η τουριστική επιρροή έχει αφήσει ανέγγιχτη την ομορφιά του τοπίου της, στο οποίο κυριαρχεί κατά κόρον η ξυλοτεχνία και η παράδοση.

Άσε τα βήματα σου να σε οδηγήσουν στο παλαιό τμήμα της χώρας στον εντυπωσιακό οικισμό του κάστρου, που κατοικείται για πάνω από δέκα αιώνες, μέχρι και την παρούσα στιγμή.

Η Λότζια και το Παραπόρτι αποτελούν τις δυο εισόδους για το μοναδικό σκηνικό της καστροπολιτείας, με την βόρεια πλευρά της να στέκει στην άκρη του γκρεμού.

Κινήσου βόρεια για να βρεις το χωριό της Άνω Μεριάς, εκεί όπου μπορείς να επισκεφτείς το λαογραφικό της μουσείο που φιλοξενείται στο χώρο ενός χαρακτηριστικού αγροτόσπιτου και το φάρο της Ασπροπούντας για να βιώσεις την ηρεμία να σε κατακλύζει.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις