Ελλάδα

Φωτιά στα Καλύβια: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες! Αγωνία για τους κατοίκους

- ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΣΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ
- H πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (31.07.2017) σε δασική έκταση
- Ο δυνατός αέρας στην περιοχή δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών
- Παλεύουν να "πιάσουν" τη φωτιά πριν πλησιάσει τα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή
- Φωτογραφίες και βίντεο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (31.07.2017) σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.

Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν στην περιοχή 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα.

Λίγο μετά τις 21.30 και ενώ τα εναέρια μέσα είχαν σταματήσει να επιχειρούν στην περιοχή, υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις, στο ένα μέτωπο προς Λαγονήσι και στο δεύτερο μέτωπο προς Σαρωνίδα, που έφτασε στην παραλία.

Η αστυνομία, λίγο μετά τις 23.15, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος της οδού Σοφούλη, στο Λαγονήσι, μέχρι τη Σαρωνίδα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται στο βουνό, ακριβώς πάνω από την παραλία, μεταξύ των περιοχών Σκόρδι και Όλυμπος.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Στις 19:30 το απόγευμα η γενικότερη εικόνα της φωτιάς ήταν καλή. Δηλαδή οι προσπάθειες των πυροσβεστών έδειχναν να έχουν αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια.

 Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό…

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται “πολύ υψηλός” για την Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
Σασμός: Το κρητικό έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος που ανοίγει η βεντέτα – Οι «ειρηνοποιοί», οι «μεσίτες» και οι «σασμάδες»
Η ομώνυμη σειρά «Σασμός» ταξίδεψε τους τηλεθεατές στον άγραφο νόμο της Κρήτης, μέσα από μία ιστορία γεμάτη σασπένς, έρωτες και δολοφονικά κίνητρα
Έγκλημα για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο
11
Ο σασμός που δεν σταμάτησε τη βεντέτα και το σπίτι που «ξύπνησε» την έχθρα στα Βορίζια - Το σενάριο για το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα
Η κουμπαριά που δεν έφερε την ειρήνη στις δύο οικογένειες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το μακελειό - Κλειστά τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό
Ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη 65