Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στα Βίλια: Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο – Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς

Φωτιά στα Βίλια: Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο – Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς
Intime

Μάχες με τη φωτιά στα Βίλια για δεύτερο 24ωρο δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές  δυνάμεις. Αγωνίζονται να διασώσουν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου στην Αττική.

Η φωτιά στα Βίλια εξακολουθεί για δεύτερη ημέρα το καταστροφικό της έργο, αποτεφρώνοντας πυκνό δάσος. Αυτή την ώρα (19:30) ωστόσο, όλες οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο Νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο Νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια (Μικρό και Μεγάλο). Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς έχει ανακοπεί η επέκτασή της.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις, γεγονός που βοηθά τα εναέρια μέσα, επειδή απομακρύνεται ο πυκνός καπνός από το μέτωπο των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Click4more: Φωτιά στα Βίλια: Από ένα κούτσουρο πεύκου ξεκίνησαν όλα – Οι πρώτες εικόνες από την καταστροφή

Από την πυροσβεστική εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως πριν από τη δύση του ήλιου όλα τα μέτωπα θα έχουν ελεγχθεί. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για αναζωπυρώσεις σε Άγιο Γεώργιο, Παλαιοχώρι και κοντά στα Βίλια.

Όλες οι ενέργειες από εναέρια μέσα συνεχίζονται μέχρι το τελευταίο φως, ενώ οι επίγειες δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτιά στα Βίλια – Μπλακ άουτ

Την ίδια ώρα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης στον Άγιο Γεώργιο και σε ένα τμήμα του οικισμού του Παλαιοχωρίου. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο των παροχών.

Υπενθυμίζεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ρίχθηκαν στη μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στη διάρκειά της ενισχύθηκαν.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 15 ελικόπτερα – το ένα συντονιστικό – και 10 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων του ενός ρωσικού Beriev και των δύο «συμπατριωτών» του, των γιγάντιων Ilyushin.

Click4more: Φωτιά στα Βίλια: Οι Πολωνοί πυροσβέστες ξεκουράζονται στη σκιά του πυροσβεστικού οχήματος

Τις επίγειες δυνάμεις «επανδρώνουν» και μονάδες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία: 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στους οικισμούς για τους οποίους έχει δοθεί από χθες, Δευτέρα (16.08.2021) εντολή εκκένωσης μέσω του 112, προστέθηκαν σήμερα, Τρίτη (17.08.2021) οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα και Θέα.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις