Ελλάδα

Φωτιά στη Μεγαλόπολη κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ: Εκκενώνεται η περιοχή Χωρέμη, μήνυμα του 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (21.6.2024) στη Μεγαλόπολη κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στη φωτιά της Μεγαλόπολης επιχειρούν 12 οχήματα και 44 πυροσβέστες.

Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμβάλουν και 2 πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν από του Χωρέμη και να κατευθυνθούν προς Βελιγοστή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. 

 

Σημειώνεται πως όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει, λόγω των ισχυρών ανέμων, του ξηρού κλίματος και των υψηλών θερμοκρασιών, πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
Το τηλεφώνημα - παγίδα και οι δύο εκτελεστές του Γιάννη Λάλα, που έπεσε νεκρός στο ξενοδοχείο της Αράχωβας
Πιθανότητα οι εκτελεστές είχαν πίσω τους ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ακόμη δύο άτομα - Εκτιμάται ότι έχουν εμπειρία στη χρήση πυροβόλων όπλων, στην παρακολούθηση, αλλά και στη νυχτερινές επιθέσεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 5