Ελλάδα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μεταμόρφωση – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Στο συγκεκριμένο δύσβατο σημείο της περιοχής στη Μεσσηνία, ξεσπάνε σχεδόν κάθε χρόνο πυρκαγιές

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση της φωτιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ γύρω στις 22:30, Δευτέρα (28.7.2025), στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού καθώς η φωτιά ξεκίνησε τόσο αργά το βράδυ.

Αν και η φωτιά στη Μεσσηνία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η έντασή της έχει περιοριστεί σημαντικά σε σύγκριση με τη χθεσινοβραδινή δυναμική.

Η εστία της φωτιάς ξεκίνησε σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απειλήθηκαν ούτε η κοινότητα της Μεταμόρφωσης ούτε ο οικισμός Τουλούπα Χάνι.

Στο σημείο επιχειρούν από χθες 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, ενώ στη μάχη συμμετέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο δύσβατο σημείο της αγροτοδασικής περιοχής στη Μεσσηνία, ξεσπάνε σχεδόν κάθε χρόνο πυρκαγιές, όπως και φέτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα