Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Καρέ καρέ η απομάκρυνση κατοίκων από στεριά και θάλασσα – Δραματικές εικόνες

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Καρέ καρέ η απομάκρυνση κατοίκων από στεριά και θάλασσα – Δραματικές εικόνες

Εφιαλτικές στιγμές που ξυπνούν μνήμες εκτυλίχθηκαν στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Για να σωθούν από τη μεγάλη φωτιά οι κάτοικοι εκκένωναν την περιοχή με οχήματα, αλλά και δια θαλάσσης προς τον Βόλο.

Όλο το απόγευμα της Πέμπτης (27.07.2023), η Νέα Αγχίαλος, που δοκιμάστηκε σκληρά από την τεράστια φωτιά, παρέπεμπε σε περιοχή εμπόλεμης ζώνης. Οι ισχυρές εκρήξεις που σημειώνονταν σε αποθήκες πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111ης Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο της περιοχής, σκόρπισαν τον πανικό.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και ιδιωτικών. Σκοπός, να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι που δεν είχαν εγκαταλείψει ακόμη την περιοχή.

Γυναίκες με βρέφη, ηλικιωμένοι, κάτοικοι μαζί με τα κατοικίδιά τους, αλλά και επισκέπτες της Νέας Αγχιάλου, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι.

Εκεί, επιβιβάστηκαν σε σκάφη και βάρκες με βλέμματα όλο αγωνία και φόβο, αφενός για το πώς θα εξελιχθεί η φωτιά στη διάρκεια της νύχτας και αφετέρου, φυσικά, για τις περιουσίες που άφησαν πίσω τους.

Δείτε φωτογραφίες του Intime:

Περίπου 2.000 – 2.500 άνθρωποι αναμένεται να καταφτάσουν στο Συνεδριακό Βόλου από όπου θα προωθηθούν σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας για να διανυκτερεύσουν.

Παρακολουθήστε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις