Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: «Ευχαριστώ» από χιλιάδες τουρίστες – Ομαλή η λειτουργία του αεροδρομίου

Φωτιά στη Ρόδο: «Ευχαριστώ» από χιλιάδες τουρίστες – Ομαλή η λειτουργία του αεροδρομίου

Σε συνθήκες ομαλότητας λειτουργεί το αεροδρόμιο της Ρόδου, σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του αερολιμένα «Διαγόρας» στην υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό εξυπηρετούνται απρόσκοπτα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στις αναχωρήσεις.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου έχει στηθεί help desk για τους τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά. Η Έλενα Ράπτη επισκέφτηκε σήμερα (24.07.2023) το ειδικό γραφείο στήριξης που συστάθηκε στο αεροδρόμιο ώστε να διευκολύνει τουρίστες από το εξωτερικό.

Ενημερώθηκε για τη βοήθεια που έχει παρασχεθεί στους ταξιδιώτες, όχι μόνον αυτούς που έχασαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα αλλά και όσους ήθελαν να επικοινωνήσουν με τις αρχές της χώρας τους ή αναζητούσαν πληροφορίες για τις πτήσεις τους.

Οι υπεύθυνοι του help desk υπογράμμισαν μάλιστα ότι, παρά τις απροσδόκητες συνθήκες που προκάλεσε η φωτιά, οι τουρίστες είναι ήρεμοι, «μας ευχαριστούσαν διαρκώς και εξέφρασαν ικανοποίηση».

Η ηγεσία του αεροδρομίου από την πλευρά της ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της υποστήριξης των ταξιδιωτών, λειτουργεί ειδική πύλη στον χώρο ελέγχου διαβατηρίων στις αναχωρήσεις, προκειμένου να επιβιβάζονται απρόσκοπτα όσοι δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η κα Ράπτη επισκέφτηκε επίσης την πρώτη από τις δύο αίθουσες – αναπαυτήρια που έχουν δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, με αξιοποίηση των 2.000 ράντζων τα όποια έχει παραδώσει στους χώρους φιλοξενίας και στον αερολιμένα το κράτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις