Ελλάδα

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη σε χώρο ανακύκλωσης: Μήνυμα του 112 για επικίνδυνους καπνούς – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Καίγονται πλαστικά, παλέτες και άλλα σκουπίδια - Ρίψεις νερού από 1 ελικόπτερο - Στη μάχη 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα

Με μήνυμα του 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για τη φωτιά που ξέσπασε στη Σίνδο, το πρωί της Παρασκευής (11.06.2025).

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί, σε βιομηχανική εγκατάσταση και συγκεκριμένα σε προαύλιο χώρο ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 19 οχήματα, δύο ειδικά οχήματα (βραχιονοφόρο και κλιμακοφόρο) και ένα ελικόπτερο. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Το μήνυμα του 112 προειδοποιεί για επικίνδυνους καπνούς.

kapnos fwtia thessaloniki

kapnos fwtia thessaloniki

«Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση. Επικίνδυνοι καπνοί. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι μαύροι και πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό σε ολόκληρη την πόλη.

Λόγω ότι μέσα στον χώρο υπάρχουν ανακυκλώσιμα υλικά που είναι εύφλεκτα, οι πυροσβέστες παλεύουν να μην εξαπλωθούν οι φλόγες. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, οι φλόγες εν τέλει «μπήκαν» μέσα στο εργοστάσιο.

Η φωτιά καίει πλαστικά, παλέτες αλλά και σκουπίδια.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν πως δεν απειλούνται σπίτια. Οι αρχές έχουν κλείσει και τον δρόμο μπροστά από την βιομηχανική εγκατάσταση.

Στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί εναέριες ρίψεις.

Επιχειρούν και εκσκαπτικά τα οποία ρίχνουν χώμα στις παρυφές προκειμένου να την οριοθετήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Ρούτσι και Ζωή Κωνσταντοπούλου με σκούπες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Τιμωρητική η τροπολογία, μην πειράξετε τα παιδιά»
«Εάν ήταν τα παιδιά σας εδώ πέρα, τι θα κάνατε; Είμαστε εδώ ειρηνικά, δεν είμαστε εμείς η απειλή, άλλοι είναι - Τα παιδιά εδώ είναι η οικογένειά μου και έτσι θα παραμείνουμε» λέει ο Πάνος Ρούτσι
Η ομάδα "Μέχρι Τέλους" στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
61
«Ματωμένο» γλέντι στα Χανιά: Τον πυροβόλησε στο στήθος και τράπηκε σε φυγή – Συγγενείς θύμα και δράστης
Ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, και φέρεται να είναι 25χρονος που έχει συγγενική σχέση με το θύμα
Περιπολικό 11