Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δύσκολη η κατάσταση στους Θρακομακεδόνες – Ισχυρό το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δύσκολη η κατάσταση στους Θρακομακεδόνες – Ισχυρό το πύρινο μέτωπο

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει στους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος η νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη.

Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν η αιτία για να δοθεί νωρίτερα εντολή να εκκενωθούν οι Θρακομακεδόνες, όπως σας ενημέρωσε εγκαίρως το newsit.gr που και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με την ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Αθανασίου να σας μεταφέρει τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο της Αττικής.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου κατευθύνεται προς τους Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό χωριό, όπου έχει γίνει από τους πυροσβέστες ζώνη για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

Click4more: Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Εκεί θα «πέσει» τις επόμενες ώρες – Πού υπάρχουν προβλήματα στην επαρχία

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο μέτωπο του Αγίου Στεφάνου όπου η φωτιά έχει μπει στο Πευκόφυτο και απειλούσε τον οικισμό Ποντίων φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Σταμάτας, όπου ο ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ βρέθηκε και σας μετέδωσε συγκλονιστικές εικόνες «ζωντανά» από το σημείο.

Πλέον καίγονται σπίτια στον Άγιο Στέφανο με τις εικόνες της ΕΡΤ να είναι δραματικές, ενώ ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες φέρονται να πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης στο χέρι, ενώ ένας εκ των δύο φέρεται να αρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη. Οι δύο ύποπτοι οδηγούνται στην κρατική Ασφάλεια.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Δείτε και τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από τους Θρακομακεδόνες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και το μέτωπο των Αφιδνών, ενώ εστίες υπάρχουν ακόμη και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Συναγερμός για Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Αυτή είναι η τρίτη φορά που μαίνεται φωτιά στη Βαρυμπόμπη τις τελευταίες ημέρες και τις προηγούμενες δύο η κατάσταση ξέφυγε, η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Ειδικά την δεύτερη φορά, δηλαδή μόλις χθες, Πέμπτη 05.08.2021, η φωτιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη επεκτάθηκε προς Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και κατέληξε στις Αφίδνες, περνώντας ακόμη και την Εθνική Οδό!

Δείτε την εικόνα του newsit.gr από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Νέα μηνύματα του 112

Αρχικά στάλθηκε μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε πως «αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες, Αχαρνές για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην συνέχεια στάλθηκε και νέο μήνυμα, με το οποίο ζητείται η εκκένωση και των Θρακομακεδόνων, με τους κατοίκους να καλούνται να μετακινηθούν προς Αχαρνές.

Δείτε τα μηνύματα του 112

https://twitter.com/112Greece/status/1423679988927172615?s=20

Θρίλερ και με την φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς.

Click4more: Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες από το λιμάνι που περιμένουν εκατοντάδες άνθρωποι

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε και στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβευστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Δείτε κάνοντας κλικ εδώ τον χάρτη με τις φωτιές σε όλη τη χώρα αλλά και την πορεία των ανέμων

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις