Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Κάηκαν 10 εκατ. μέλισσες, ήταν η ζωή μου» λέει και συγκλονίζει στο Live News ο μελισσοκόμος

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Κάηκαν 10 εκατ. μέλισσες, ήταν η ζωή μου» λέει και συγκλονίζει στο Live News ο μελισσοκόμος

Λυγίζει ο Γιώργος Καραφυλλίδης, ο μελισσοκόμος που συγκλόνισε όταν αντίκρισε καμένα τα 220 μελίσσια του στη μεγάλη φωτιά που λάβωσε βαθιά την Αλεξανδρούπολη. Ο μελισσοκόμος μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, περιγράφοντας την καταστροφή που έζησε. 

Την Κυριακή (20.08.2023) παντρεύτηκα, λέει στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Καραφυλλίδης, ο μελισσοκόμος από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος είδε τα 220 μελίσσια του να καίγονται από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή.

«Παντρεύτηκα διά πυρός και σιδήρου», περιγράφει ο κ. Καραφυλλίδης για τον γάμο του που έγινε τις ίδιες ώρες με το ξέσπασμα της πύρινης κόλασης.

«Πήγα στο βουνό, πήρα κάποιες κυψέλες και έφυγα», σημειώνει, προσθέτοντας:

«Την άλλη μέρα έβλεπα μόνο καμένη γη. Περίμενα ότι θα δω καμένα τα μελίσσια μου. Όταν τα βρήκα λύγισα. Δέκα εκατομμύρια μελισσούλες πέθαναν. Ήταν η ζωή μας. Η μέλισσα είναι ζωή», λέει και επισημαίνει για τους υπαίτιους:

«Ποιος το έκανε και τι, ας το βρούνε οι αρμόδιοι. Είναι από τις μεγαλύτερες καταστροφές. Εμείς θα ξαναφτιάξουμε τα μελίσσια μας, αλλά, όσοι έχασαν τις περιουσίες τους καταστράφηκαν», υποστηρίζει και απευθύνει έκκληση προσωπικά στον πρόεδρο της κυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Παρακαλώ τον κ. πρωθυπουργό να κάνει το παν για να ξαναζωντανέψει το δάσος…»!

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική συνέντευξη του Γιώργου Καραφυλλίδη στο Live Νews και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

«Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα», έλεγε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Καραφυλλίδης.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις