Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι, ανοίγουν διαδρόμους με άροτρο

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη, με τους κατοίκους μάλιστα να προσπαθούν με κάθε τρόπο, κάθε μέσο, να τιθασεύσουν τις φλόγες που καίνε λυσσασμένες.

Ενδεικτική είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων στο Λουτρό Αλεξανδρούπολης, που ανοίγουν διαδρόμους με άροτρο, για να μην περάσει η φωτιά στο επόμενο χωριό.

Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος με τζιπ έχει τοποθετήσει ένα άροτρο στο αυτοκίνητό του με σκοπό να ανοίξει διάδρομο, σαν αντιπυρική ζώνη.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Ήπειρο και Θεσσαλία

Στο μεταξύ, καθ’ οδόν προς την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους από την Ήπειρο και άλλα τόσα, από τη Θεσσαλία.

Με την άφιξή τους στην περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, θα δίνουν μάχη συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, από αέρος επιχείρησαν 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Στο νοσοκομείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το e-evros, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

Ο Διοικητής ο οποίος από νωρίς το πρωί βρίσκεται στα μέτωπα που καίνε τους οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης, ένιωσε έντονη αδιαθεσία που πιθανόν οφείλεται στις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Ο μάχιμος διοικητής από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο πρώτο μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Μελία και για αρκετές ώρες παρέμεινε στον μεγάλο πυρήνα της πυρκαγιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταμάτησε η επιχείρηση διάσωσης για τον δύτη στη Βουλιαγμένη - Σχεδιάζεται νέα για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του
Άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση του 34χρονου δύτη που αγνοείται από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης από χθες το μεσημέρι (22/3/2026) όταν ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την κατάδυση σε ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό σημείο
Το  το σημείο που χάθηκε ο δύτης
Διεκόπη η δίκη των Τεμπών για να αποφασίσουν τι θα γίνει με την αίθουσα – Διαμαρτυρίες συγγενών και συνηγόρων για τη χωρητικότητα
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων ετών, με εκατοντάδες μάρτυρες, δεκάδες δικηγόρους και βαριές κατηγορίες, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει χρόνια
Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο
27
Η ώρα της δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – 36 κατηγορούμενοι απέναντι στους συγγενείς των 57 θυμάτων
Τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες απαρτίζουν την «καυτή» δικαστική έδρα - Μέχρι στιγμής 352 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη, ενώ το παρών θα δώσουν πάνω από 250 δικηγόροι - Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023 6