Μια νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22.6.2024) αυτή τη φορά στο νησί της Άνδρου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά καίει δάσος και ήδη έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων περιοχών στην Άνδρο. Λίγο πριν τις 3 έγινε γνωστό πως η φωτιά περιορίστηκε και η πυροσβεστική προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες.
Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Την ίδια πυροσβεστικά από την Αθήνα, φεύγουν από το λιμάνι της Ραφήνας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Άνδρο.
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά προς τη Χώρα της Άνδρου.
Το μήνυμα του 112:
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) June 22, 2024
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Στραπουριές #Λάμυρα #Μένητες και #Υψηλά #Άνδρου απομακρυνθείτε προς #Χώρα_Άνδρου
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice
Η ανησυχία είναι έντονη στην πυροσβεστική, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί.