Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Αρκαδία: Εισαγγελέας για τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε «πολιτικό μέσο»

Φωτιά στην Αρκαδία: Εισαγγελέας για τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε «πολιτικό μέσο»
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στην Αρκαδία σχετικά με τη μεγάλη φωτιά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η καταγγελία που είδε το «φως» της δημοσιότητας καθώς και αν έχει διαπραχθεί ενδεχόμενη αξιόποινη πράξη.

Για το ζήτημα έχει ήδη παρέμβει και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αξιωματικό.

Click4more: Φωτιά στην Αρκαδία: Μαίνονται τα μέτωπα σε Μέλπεια – Μεγαλόπολη και Γορτυνία

Το θέμα προέκυψε όταν ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στην Αρκαδία, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μίλησε σε δημοσιογράφους τοπικού καναλιού, αναφέροντας, ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά στον συγκεκριμένο ταξίαρχο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις