Ελλάδα

Φωτιά στην Αρχαία Νεμέα: Καίγεται δάσος – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (11.8.2025) στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας.

Η φωτιά καίει δάσος στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, ενώ βρίσκεται αρκετά κοντά σε σπίτια στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 4 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Νεμέα ή Αρχαίες Κλεωνές.

Το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αρχαία Νεμέα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Νεμέα ή Αρχαίες Κλεωνές». 

 

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

 

Σημειώνεται πως την Κυριακή συνελήφθη για εμπρησμό ένας 28χρονος Γερμανός, ο οποίος έκανε κάμπινγκ στην περιοχή και άναψε φωτιά μέσα σε δάσος. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ακραία εγκληματική οδική συμπεριφορά» λέει για τον αστυνομικό που παραβίασε το κόκκινο η οικογένεια του 63χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Βουλή
Μομφές για παραλείψεις των ανδρών της Τροχαίας κατά τη διάρκεια της συλλογής των στοιχείων γύρω από τις συνθήκες του σοκαριστικού...
Τροχαίο δυστύχημα 5
Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τόσο εκτεταμένη η απάτη το 2020 που ήταν αδύνατο να μην τη δεις, ενημέρωσα γραπτώς Αυγενάκη και Γεωργαντά»
«Ήταν ενήμεροι για όλα. Ακόμα και λίγο πριν την καθαίρεση μου το 2024 έκανα έγγραφο» είπε η πρώην διευθύντρια τεχνικών ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δίκη του πρώην διοικητή του Οργανισμού
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου