Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Έπεσε Canadair στην Κάρυστο

Φωτιά στην Εύβοια: Έπεσε Canadair στην Κάρυστο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική της Εύβοιας, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023) έπεσε Canadair κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο. Άγνωστη η τύχη κυβερνήτη και συγκυβερνήτη.

Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, στις 2:52 το μεσημέρι, αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο ιπταμένους, της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στο χωριό Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο χειριστές. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma, 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Canadair – η πτώση του οποίου καταγράφηκε σε βίντεο – έχει τυλιχτεί στις φλόγες σε δύσβατο σημείο, σε ρεματιά για να το προσεγγίσουν.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει ήδη το σημείο πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά όπου είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις