Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Καισαριανή: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατάσβεση!

φωτιά στην Καισαριανή

Η φωτιά στην Καισαριανή μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο άφησε πίσω της μεγάλες εκτάσεις καμμένης γης. Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των πυροσβεστών.

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής στην φωτιά στην Καισαριανή. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 10.08.2017, κοντά στο ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Σαράντα άνδρες με 15 οχήματα έσπευσαν στο σημείο και έδιναν για ώρα μάχη με τις φλόγες.

Μια μάχη που κάποιες στιγμές έδειχνε να μοιάζει άνιση, αφού οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίο όμως μετά από ηρωικές προσπάθειες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στην φωτιά στην Καισαριανή συμμετείχαν επίσης δυνάμεις της πυροσβεστικής από αέρος, με συνεχείς ρίψεις νερού από ελικόπτερα και αεροσκάφη, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι “πολεμούσαν” την πυρκαγιά με ό, τι μπορούσαν! Λάστιχα, κουβάδες και μπουκάλια…

Η κάμερα του newsit.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και κατέγραψε τα όσα συνέβαιναν, με τις πρώτες εικόνες που έρχονταν από το σημείο να είναι αποκαρδιωτικές, αφού δείχνουν καμμένα δέντρα και εκτάσεις του δάσους από τις οποίες πέρασε η φωτιά στην Καισαριανή.

Αξίζει, πάντως, να επαναλάβουμε και να υπερτονίσουμε το ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν πραγματικά ηρωικές. Με αυτοθυσία έπεσαν στις φλόγες ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, με τις φωτογραφίες να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δείτε τις εικόνες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής που κόβουν την ανάσα

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις