Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: «Η φωτιά εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε πλήρη ετοιμότητα για την φιλοξενία οικογενειών που τυχόν χρειαστούν στέγαση μετά τις εκκενώσεις των κατοικιών που προκάλεσε η φωτιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα στο Ντράφι, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς.

Στις 8.30 μμ από το μέτωπο της κατάσβεσης ο ίδιος με τα 3 πυροσβεστικά οχήματα και τις 4 υδροφόρες του Δήμου, μας ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή καίγεται σπίτι.

Αναφορικά με τις εκκενώσεις του πληθυσμού επισημαίνει ότι από το Ντράφι κατευθύνονται προς την Παλλήνη και από την Ανθούσα προς τον Γέρακα και ότι «προφανώς ο δήμος Ραφήνας -Πικερμίου διαθέτει κάθε δυνατότητα φιλοξενίας εφόσον παραστεί ανάγκη».

Για το μικροκλίμα που αναπτύσσει η πυρκαγιά στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τονίζει ότι «δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα».

Ο δήμαρχος ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προκληθείσες καταστροφές στις περιουσίες στο περιβάλλον και την οικονομία εξέφρασε φόβους για τις διάσπαρτες κατοικίες, καθώς σε λίγο θα σταματούσαν οι εναέριες δυνάμεις και θα απέμεναν οι επίγειες μόνο για την κατάσβεση, βοηθούμενες βεβαίως από την αναμενόμενη εξασθένηση των ανέμων.

Υπενθυμίζει ότι ανάλογες καταστάσεις «ζήσαμε ξανά στο παρελθόν με δυστυχώς τραγικές συνέπειες». Συγκρίνοντας τις δύο πυρκαγιές αναγνώρισε έντονες διαφορές, καθώς τότε ο άνεμος ήταν πολύ ισχυρότερος – άνω των 10-11 μποφόρ, έναντι των 7-8 μποφόρ τώρα – και η κατεύθυνση του οδηγούσε προς την θάλασσα όπου τελικά παγιδεύτηκαν οι συνάνθρωποι μας, ενώ στην προκειμένη περίπτωση δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης από τους αρμόδιους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
40χρονος ακολουθούσε γυναίκες στο Ηράκλειο, τις τραβούσε φωτογραφίες μέσα στα σπίτια τους και αυνανιζόταν - Σοκαριστικό βίντεο από τη δράση του
Στο σπίτι του βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και φωτογραφίες γυναικών στο εσωτερικό των σπιτιών τους από εξωτερικούς χώρους
Ο 40χρονος τη στιγμή που ακολουθούσε μία κοπέλα
Πλάκα: Βομβαρδισμένο τοπίο η Λυσικράτους μετά την έκρηξη - Κορυφώνεται η αγωνία για τους 6 αγνοούμενους, βρέθηκε η τσάντα της 36χρονης τουρίστριας
Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε κατάρρευση του κτιρίου και φωτιά - Αναζητούνται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και τρεις τουρίστες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
18