Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους

Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση στο Ντράφι και στην Ανθούσα, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απομακρύνουν, διότι η κατάσταση με τη φωτιά στην Πεντέλη είναι επικίνδυνη.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη φωτιά στην Πεντέλη, παρόλο που τους απομακρύνει η αστυνομία. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

ekkenosi penteli

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλο μποτιλιάρισμα σε όλη την Αττική – Έληξε η έκτακτη στάση εργασίας των ΜΜΜ
Έντονη είναι η κίνηση, με εντονότερο πρόβλημα να συναντάται σε Κηφισό, Κηφισίας, Αττική οδό, Λεωφόρο Αθηνών, Παραλιακή, Μεσογείων, καθώς και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας
Κίνηση
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ σε πεδίο βολής στη Ρόδο – Στο 401 ο 39χρονος πυροτεχνουργός
Οι γιατροί στη Ρόδο τον χειρούργησαν και αφαίρεσαν θραύσματα από το σώμα του, σταθεροποιώντας την αιμορραγία και δίνοντας το «πράσινο φως» να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη μονάδα του 401
Ρόδος
Άδωνις Γεωργιάδης: Θα αποζημιώσουμε την εξέταση για γονιμότητα – Εξετάζουμε και αποζημίωση για την κατάψυξη ωαρίων
«Το δημογραφικό και η υπογεννητικότητα συνδέονται, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δυτικού κόσμου, οι δείκτες είναι τραγικοί», επισήμανε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης