Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στο Κορωπί: Παραμένουν οι πυροσβέστες!

φωτιά

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Βύλιζα Κορωπίου, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε περιοχή πάνω από τον οικισμό και καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς είναι δύσκολο να σβήσουν μια συγκεκριμένη εστία στον λόφο. Αυτό γιατί δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα.

Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ακόμη, 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.

Φωτιά στο Κορωπί… το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί σε δασική έκταση στη Βίλιζα Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά πέρασε από τις παρυφές του οικισμού και κατακαίει χαμηλή βλάστηση, πίσω από το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά το ανάγλυφο του εδάφους δεν επέτρεπε στα οχήματα να πλησιάσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν αρχικά 3 ελικόπτερα , 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Καμμένα Βούρλα

Όπως έγινε επίσης γνωστό, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Καμένα Βούρλα, η οποία ξέσπασε σε δασική περιοχή. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους.

Παράλληλα, υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, αλλά και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ακόμη 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη. Τέλος, στο σημείο έφτασαν επίσης και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις