Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιές: Έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πύρινα μέτωπα

Κορονοϊός Κορονοϊός

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ξανά εκτάκτως για τις φωτιές που μαίνονται και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα σημαντικότερα μέτωπα είναι σε Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες, αλλά και στην Εύβοια, όπου καταγράφονται δραματικές σκηνές με διασώσεις διά θαλάσσης.

Ο Χαρδαλιάς για τις φωτιές

Σήμερα ήταν ακόμα πιο δύσκολη ημέρα, με τις φωτιές σε Πάρνηθα και Μαραθώνα να είναι σε εξέλιξη, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Επισήμανε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαμε 98 νέες ενάρξεις και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούσαν σήμερα σε 154 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Με 64 από αυτές, όπως ενημέρωσε, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανοικτές, με σημαντικότερες εκείνες που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, «όπου σήμερα αντιμετωπίσαμε νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά».

Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για όσα προσφέρουν σε συνεργασία και με τους εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη υπό αντίξοες και συχνά πολύ επικίνδυνες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις