Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιές στην Αττική: Εφιαλτικές στιγμές σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη – Φλέγεται ο Άγιος Στέφανος

Φωτιές στην Αττική: Εφιαλτικές στιγμές σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη – Φλέγεται ο Άγιος Στέφανος

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα έζησε η Αττική με τις φωτιές να καίνε σε πολλά πύρινα μέτωπα, που συνεχίζουν να κατακαίνε εκτάσεις και περιουσίες.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (07.08.2021), η φωτιά μπήκε στον Άγιο Στέφανο και αυτή την ώρα απειλεί σπίτια. Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να επιχειρούν τα πρώτα εναέρια μέσα. 

Οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη, στους Θρακομακεδόνες και στη Μαλακάσα ζουν στιγμές αγωνίας, καθώς η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα, με την κατάσταση να είναι “δραματική”, όπως την χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. 

Με το πρώτο φως της μέρας στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση περιοχών. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αφορούσε τους οικισμούς Αγίας Σκέπης, Αγίας Παρασκευής, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφο Κουρεμένου και καλούσε τον κόσμο να εκκενώσει προ Δροσιά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

 

Επίσης, προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

 

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Ωρωπό

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που ξεπηδούν συνεχώς.
Στην περιοχή οι άνεμοι δεν έχουν μεγάλη ένταση, ωστόσο η πυκνή βλάστηση αποτελεί «τροφή» για την πυρκαγιά, με πυροσβέστες και εθελοντές να βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε την εθνική οδό αργά το βράδυ της Παρασκευής, 06.08.2021, στον κόμβο Μαρκοπούλου.

Εκκενώσεις οικισμών 

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι αφότου η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό…

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, παραθέτοντας τη συνολική εικόνα των πυρκαγιών το βράδυ της Παρασκευής (07.08.2021), αναφέρθηκε ειδικότερα αρχικά σ’ αυτή που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Άνω Λιόσια, στην παλιά χωματερή, σε δασική περιοχή της Πετρούπολης, αλλά και σ’ αυτή που εκδηλώθηκε στο Πεδίον του Άρεως και σβήστηκε άμεσα με την επέμβαση «υδροφόρας της Περιφέρειας η οποία παραμένει στο κέντρο της Αθήνας».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά με κατεύθυνση τη λίμνη του Μαραθώνα, η οποία απλώνεται σε δύο μέτωπα: Στο Πευκόφυτο και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, δίπλα στις Αφίδνες.

Click4more: Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Όλα αυτά ενώ οι φλόγες «μπήκαν» νωρίτερα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έκαψαν σπίτια και έφτασαν στις παρυφές της Σταμάτας. Εκεί όπου ο ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ βρέθηκε και σας μετέδωσε συγκλονιστικές εικόνες «ζωντανά» από το σημείο.

Δείτε την εικόνα που σας μετέδωσε LIVE το newsit.gr

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από την Σταμάτα

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ / Αλεξάνδρα Αθανασίου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις