Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Έφτασαν τις 4.090 οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκε και χθες η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνολικά έχουν κατατεθεί 4.090 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.400 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.644 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 607 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 437 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, χθες, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.474 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ που χορηγείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προς ενημέρωση των πολιτών, το ωράριο λειτουργίας των τεσσάρων κέντρων αιτήσεων στους τρεις προαναφερθέντες Δήμους και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το εξής: Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ. και Σάββατο από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη: Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται 60χρονος
Πρόκειται για εγχώριο κρούσμα καθώς ο 60χρονος δεν είχε ταξιδέψει - Ενεργοποιήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένους ψεκασμούς στην περιοχή
Κουνούπι
«Έρχεται κλιμάκιο ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών» λέει η Μαρία Καρυστιανού
Η ίδια αναφέρει πως «τρέμουν την αλήθεια που είναι θαμμένη με τα παιδιά μας» - Καρυστιανού, Ρούτσι και Τηλκερίδης κατέθεσαν αίτημα στον ΟΗΕ για εκταφή των παιδιών τους
Η Μαρία Καρυστιανού 56
Εξαρθρώθηκε σπείρα με έναν τόνο κάνναβης και βαρύ οπλισμό – Στα 8.000.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της
Η σπείρα δρούσε κυρίως σε Αττική και Αρκαδία ενώ εκτός από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν πιστόλια, ένα τουφέκι ενώ βρέθηκαν συνολικά 1.640 δενδρύλλια κάνναβης και πλήρως εξοπλισμένη φυτεία
Η κάνναβη που βρέθηκε στην κατοχή της σπείρας 4