Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Ακόμα μια νύχτα μάχης με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν άλλη μια δύσκολη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα τρία μεγάλα μέτωπα της φωτιάς σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία.

Την ώρα που ο εφιάλτης των αναζωπυρώσεων δεν λέει να σταματάσει, η Πολιτική Προστασία χτυπάει καμπανάκι για υψηλό κίνδυνο φωτιάς και αύριο Παρασκευή (25.08.2023).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.

Στον Έβρο και στη Ροδόπη, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.

Οσον αφορά στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι. 

Βοήθεια και από την ΕΕ

Σε όλες τις πυρκαγιές επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις (μέχρι να πέσει η νύχτα), με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Την ίδια ώρα τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Εχουν γίνει μάλιστα και κάποιες προσαγωγές. 

Η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι συνολικά 69 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

Στο «κόκκινο» τρεις περιοχές την Παρασκευή 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3PjHTFn

 

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ανά την Επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο νεκροί σε τροχαία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μέσα σε λίγες ώρες: Θρήνος για τους οδηγούς ηλικίας 44 και 56 χρόνων
Ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ενώ ο 56χρονος έπεσε σε προστατευτικό στηθαίο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ανατραπεί
Ασθενοφόρο
Πανελλήνιες 2026: Τελευταία ημέρα η Δευτέρα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ – Εξετάζονται σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται και αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ - Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων
Μαθήτρια
Η νέα εποχή για τους ασθενείς με καρκίνο: Η πρόοδος της ογκολογίας, η πρόληψη και ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης
Τι λέει η καθηγήτρια Θεοδώρα Ψαλτοπούλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην ογκολογία και τους παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο
Patient Receiving Serum In Hospital Room
Κρήτη: Πώς η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη του Παλαιστίνιου – Το διαμέρισμα στα Πατήσια, τα χημικά και το «χτύπημα» σε πλοίο με Ισραηλινούς
Έμενε στην Ελλάδα πάνω από 1 χρόνο - Φέρεται πως παραδέχθηκε ότι ετοίμαζε επίθεση σε πλοίο με Ισραηλινούς τουρίστες που θα έφτανε την Τρίτη στην Κρήτη - Οι συλλήψεις για τρομοκρατία στην Κύπρο που οδήγησαν τις αρχές στον 37χρονο
ΟΠΚΕ 30