Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα από την Αττική μέχρι τον Έβρο

Στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται τη Δευτέρα (28.08.2023) στην Ελλάδα παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Καθημερινά, 12.420 άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων ρίχνονται στη μάχη με τις φωτιές.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, για την κατάσβεση των πυρκαγιών τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου, επιχειρούν συνολικά 6 Α/Φ CL-215, 4 Α/Φ CL-415, 13 Α/Φ PZL και 3 Ε/Π CHINOOK στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη – Δαδιά, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιχειρούν προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΑΔΙΑΣ:

* 90 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

* 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» των 10 ατόμων (σύνολο 20).

* 8 Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

* Οχήματα Γενικής Χρήσης.

* Διάθεση 1 Αρματοφορέα για την μεταφορά Ειδικού Πυροσβεστικού Οχήματος JUMBO TRACK MULTI στο μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ – ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

* 2 Προωθητές Γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

* Οχήματα Γενικής Χρήσης.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις για σήμερα 28 Αυγούστου, συνδράμουν στην πρόληψη πυρκαγιών με εκπομπή συνολικά 124 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (744 άτομα με 372 οχήματα) και 7 πυροφυλακίων (42 άτομα με 21 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 786 ατόμων και 393 οχημάτων, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας.

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

* Εκπομπή 70 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (420 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

* Εκπομπή περιπόλων για ασφάλιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων μέχρι 5 – 10 χιλιόμετρα περιμετρικά αυτών σε όλη την επικράτεια.

* Εκπομπή επιπλέον περιπόλων για έλεγχο δρομολογίων στους ορεινούς όγκους του Έβρου και της Ροδόπης, από προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών.

* Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

* Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

* Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

* Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη