Ελλάδα

Φρεγάτα FDI: Έτοιμος ο ιστός PSIM της «Νέαρχος»

Έτοιμος είναι πλέον ο ιστός PSIM της δεύτερης φρεγάτας FDI «Νέαρχος», που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως έκανε γνωστό σήμερα Πέμπτη (28.03.24) η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group.

«Μετά την Amiral Ronarc’h και την ΚΙΜΩΝ, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του PSIM της φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ την περασμένη εβδομάδα στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας. Είναι μια εξαιρετικά τεχνική και ακριβής διαδικασία, καθώς το PSIM είναι ένα συμπύκνωμα ευαίσθητων τεχνολογιών και αισθητήρων», αναφέρει η ανάρτηση της Naval Group.

Πρόκειται για την ανεξάρτητη μονάδα (module) PSIM (The Panoramic Sensors and Intelligence Module) που περιλαμβάνει τους αισθητήρες και τα κέντρα επιχειρήσεων.

To PSIM περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως μεταξύ άλλων τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF), τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σε αυτό ενσωματώνονται τα Sea Fire Radars, τέσσερα νέας γενιάς σταθερά πάνελ AESA, πολλαπλών λειτουργιών και εξ ολοκλήρου ψηφιακών καθώς και το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, που λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου όπλων, αισθητήρων αλλά και συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα η Naval Group προχώρησε σε αναδιάταξη στη σειρά των παραδόσεων των πολεμικών πλοίων, με την τέταρτη φρεγάτα που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Λοριάν και αρχικά προοριζόταν για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, να προορίζεται τελικά ως η τρίτη FDI για την Ελλάδα.

Το αρχικό πρόγραμμα κατασκευής του ναυπηγείου της Naval Group ήταν το πρώτο πλοίο να είναι γαλλικό, η φρεγάτα «Amiral Ronarc’h», μετά ακολουθούν η «Κίμων» και η «Νέαρχος» για την Ελλάδα, τέταρτη θα ήταν η γαλλική «Amiral Louzeau» και τέλος, ως πέμπτο πλοίο είχε προγραμματιστεί η ελληνική «Φορμίων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υψηλά ντεσιμπέλ στην εκδίκαση της αγωγής της Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Ήμουν το μαύρο πρόβατο» λέει η ίδια
Η κ. Τυχεροπούλου έχει «δεχθεί πάρα πολύ λάσπη, η οποία έχει εκτοξευθεί από Προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και από όλο το σύστημα εντός και εκτός του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI
Υπεγράφη από το υπουργείο Άμυνας πενταετής συμφωνία για τη συντήρηση των ελικοπτέρων NH90
Το ελικόπτερο Τακτικών Μεταφορών, NH90 (Tactical Transport Helicopter / TTH) είναι ένα προηγμένο, πολλαπλών ρόλων στρατιωτικό ελικόπτερο, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις πιο απαιτητικές συνθήκες
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού
Η πρώτη απάντηση των αγροτών της Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα Μητσοτάκη για διάλογο - «Θέλουν το διαίρει και βασίλευε»
«Το Σάββατο γίνεται η μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια και θα απαντήσουμε όπως πρέπει», τόνισαν οι αγρότες στο μπλόκο που έστησαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Αγρότες